POP of the Tops

POP of the Tops (parhaat blogiaikana luetut teokset) - siinä järjestyksessä kuin olen tuonut kirjat blogiini. Oikeudet kaikkiin mahdollisiin muutoksiin pidätän itselläni.

"Do you know what a time being is? Well, if you give me a moment, I will tell you."

2. Siri Hustvedt: The Blazing World (suom. Säihkyvä maailma)

"Fight for yourself. Don't let anybody push you around. You hear me?"3. Jhumpa Lahiri: Med andra ord (In altre parole)

"Miksi minä kirjoitan? Tutkiakseni olemassaolon mysteeriä. Sietääkseni itseäni. Lähestyäkseni kaikkea sitä, mikä ympäröi minua."


4.Patti Smith: M Train (suom. M Train)

"It's not so easy writing about nothing."


5. Christa Wolf: Erään naisen elämä (Nachdenken über Christa T.)

"Hän oli - meni liian pitkälle. Hän ei kyennyt tunnustamaan niitä rajoja, jotka nyt kerta kaikkiaan on asetettu jokaiselle. Hän eksyi joka asiaan, sitä saattoi odottaakin." 


6. Marguerite Duras: Lol V. Steinin Elämä


"Harmaa home peittää rakastavaisten kasvot, vartalot."
7. Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat


Kirjoitin:

"Kotiinpalaajat on ehkä hienoin fiktiivinen kuvaus rodusta, rodullistamisesta ja rotuun liittyvistä asioista ylipäätään."8. Rachel Cusk: Outline

"[i]t is the very thing you don't see, the thing you take for granted, that deceives you. And how can you even know you have taken something for granted until it is no longer there?
[...]
The human capacity for self-delusion is apparently infinite - and if that is the case, how are we ever meant to know, except by existing in a state of absolute pessimism, that once again we are fooling ourselves?"

9. Sinikka Vuola: Replika

Kirjoitin:
Läpi mytologian, läpi unien hopeisen maan, läpi satujen liikkuvien linnojen, läpi poetiikan venetsianpeilisalien minä pyörin ja puiset jäseneni ovat kuumat ja syttymäisillään tuleen. Minä olen jokapäiväinen sininen hetki, enkä tiedä, millainen pimeä tänään lankeaa. Minun ruumiini on teksti. Se on eksyksissä ja epävarma ja miten muuten voisi ollakaan. Sen, mitä minulle sanotaan, minä sanon sinulle: älä pelkää pimeää, älä pelkää olla maa, jota ei kartalta löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti