POP of the Tops

POP of the Tops (parhaat blogiaikana luetut teokset) - siinä järjestyksessä kuin olen tuonut kirjat blogiini. Oikeudet kaikkiin mahdollisiin muutoksiin pidätän itselläni.

"Do you know what a time being is? Well, if you give me a moment, I will tell you."

2. Siri Hustvedt: The Blazing World (suom. Säihkyvä maailma)

"Fight for yourself. Don't let anybody push you around. You hear me?"3. Jhumpa Lahiri: Med andra ord (In altre parole)

"Miksi minä kirjoitan? Tutkiakseni olemassaolon mysteeriä. Sietääkseni itseäni. Lähestyäkseni kaikkea sitä, mikä ympäröi minua."


4.Patti Smith: M Train (suom. M Train)

"It's not so easy writing about nothing."


5. Christa Wolf: Erään naisen elämä (Nachdenken über Christa T.)

"Hän oli - meni liian pitkälle. Hän ei kyennyt tunnustamaan niitä rajoja, jotka nyt kerta kaikkiaan on asetettu jokaiselle. Hän eksyi joka asiaan, sitä saattoi odottaakin." 


6. Marguerite Duras: Lol V. Steinin Elämä


"Harmaa home peittää rakastavaisten kasvot, vartalot."
7. Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat


Kirjoitin:

"Kotiinpalaajat on ehkä hienoin fiktiivinen kuvaus rodusta, rodullistamisesta ja rotuun liittyvistä asioista ylipäätään."8. Rachel Cusk: Outline

"[i]t is the very thing you don't see, the thing you take for granted, that deceives you. And how can you even know you have taken something for granted until it is no longer there?
[...]
The human capacity for self-delusion is apparently infinite - and if that is the case, how are we ever meant to know, except by existing in a state of absolute pessimism, that once again we are fooling ourselves?"


9. Sinikka Vuola: Replika

Kirjoitin:
Läpi mytologian, läpi unien hopeisen maan, läpi satujen liikkuvien linnojen, läpi poetiikan venetsianpeilisalien minä pyörin ja puiset jäseneni ovat kuumat ja syttymäisillään tuleen. Minä olen jokapäiväinen sininen hetki, enkä tiedä, millainen pimeä tänään lankeaa. Minun ruumiini on teksti. Se on eksyksissä ja epävarma ja miten muuten voisi ollakaan. Sen, mitä minulle sanotaan, minä sanon sinulle: älä pelkää pimeää, älä pelkää olla maa, jota ei kartalta löydy.

10. Deborah Levy: Hot milk

"My love for my mother is like an axe. It cuts very deep."11. Edna O'Brien: August is a wicked month
Kirjoitin:

Olen järkyttynyt siitä, että olen makuuttanut tätä kirjaa 20 vuotta kirjahyllyssäni osaamatta aavistaa, mikä aarre se onkaan. O'Brien on hurja. Hän on feministi. Hänen tekstinsä on kuukautistahra valkoisissa housuissa. Ei tarvinne edes mainita, että haluan lisää. Paljon lisää O'Brieniä.

12. Rebecca Solnit: Men explain things to me and other essays
Kirjoitin:
On tärkeää panna merkille, että kysymys siitä kuka saa mennä kenenkin kanssa naimisiin ei pohjimmiltaan liity naimisiinmenijöiden sukupuoleen. Solnitin mukaan kyse ei ole siitä, saako nainen naida naisen tai mies miehen tai joku-muu-sukupuolinen joku-muu-sukupuolisen, vaan siitä, että tasa-arvoinen avioliitto on uhka perinteisille sukupuolirooleille. Samaa sukupuolta olevat puolisot ovat lähtökohtaisesti tasa-arvoisia ja tämän vuoksi heidän liittonsa horjuttaa rakennelmaa, jossa mies on itseoikeutetusti suhteen pää ja nainen hänen alamaisensa.


Liv Stömquist: Kielletty hedelmä

Kirjoitin:
Sukuelimet ja seksuaalisuus ovat alustoja, joille naisen ja miehen välinen sukupuoliero on ollut näppärää heijastaa. Tai siis mikä ero. Sukupuoliahan on yksi eli mies. Se, joka ei ole mies, on vajaa, koska hänellä on miehen penistä vastaan asettaa vain naispenis, josta myös sanaa klitoris käytetään. Jokainen tolkuissaan oleva ymmärtää, että tuollaisella pienellä kielekkeellä taistelu on automaattisesti hävitty.

Mutta. Nyt tulee breaking newsiä vuodelta 1998, sillä silloin havaittiin, että klitoris onkin paaaljon suurempi kuin mitä siihen asti oltiin luultu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti