torstai 16. tammikuuta 2014

Adichien romaanista elokuva

Hyviä uutisia. Nigerialaisen Chimamanda Ngozi Adichien romaanista 'Half of a yellow sun' (suom. Puolikas keltaista aurinkoa) on tehty elokuva. Elokuvaa on jo esitetty Toronton elokuvafestivaaleilla viime syksynä ja teatterilevitykseen se on maailmalla tulossa ensi kesänä. Toivottavasti saadaan pian myös Suomeen.

Tätä elokuvaa kyllä odotan erittäin suurella innolla, vaikka melkeinpä aina käy niin, että kirjan pohjalta tehty elokuva osoittautuu jossain määrin pettymykseksi.

Ostin Puolikkaan keltaista aurinkoa aikoinaan sen Afrikkaan liittyvyyden ja kauniin kannen takia. Itse kirjailijasta en silloin tiennyt mitään. Romaanin ostamisen jälkeen sairastuin sopivasti enterorokkoon ja olin viikon verran sairaslomalla, jolloin ahmin Adichien romaanin. Rakkaus hänen teoksiaan kohtaan on jatkunut siitä asti.


5 kommenttia:

 1. Ooh! Olen juuri kirjoittamassa Adichien Kotiinpalaajista, josta taisi tulla yksi Elämäni Kirjoista, ja mietin sitä lukiessani että näkisin sen mielelläni elokuvana. Nyt pitää siis lukea pian Puolikas keltaista aurinkoa ja alkaa odotella kesää. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva uutinen ♥ Toivottavasti leffaa pääsee katsomaan täällä Suomessakin jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Olipas hauska tieto. Täytyy tutustua kirjailijan tuotantoon ennen kesää. :)

  VastaaPoista
 4. Finnkinon sivuilta ei vielä löytynyt tietoa tästä elokuvasta. Sen sijaan huomasin, että helmikuun puolivälissä tulee ensi-iltaan elokuva Nelson Mandelasta. Sekin on varmasti mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 5. "We should all be feminists" ♥. Lukenut, katsonut, ihaillut, rakastanut ♥. Ei ole enempää sanoja.

  VastaaPoista