Siirry pääsisältöön

PÄIVITETTYÄ TIETOA ARVONNASTA - Helsingin kirjamessut - lippuarvonta ja lukupiirit




Päivitettyä tietoa arvonnasta:
Arvontaan voi osallistua maanantaihin 16.10.2017 klo 20.00 asti. Tämän jälkeen suoritan arvonnan arvontageneraattorilla ja ilmoitan voittajien nimet tiistaina 17.10.2017.


'*

26.-29.10.2017 Helsingin messukeskus täyttyy kirjahulinasta vailla vertaa. Huomaan olevani hieman hengästynyt jo etukäteen, sillä kiinnostavaa ohjelmaa on taas tarjolla siinä määrin, että yksi ihminen ei mitenkään ehdi kaikkeen haluamaansa osallistua. On pakko priorisoida ja tänä vuonna ykköspriorisointini on Kjell Westö -lukupiiri, jossa toimin tämän lukupiirin virallisena kirjabloggarina. Tämä tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että tulen kirjoittamaan Westö-lukupiriistä blogiini. 

Palkinnoksi virallisena kirjabloggarina toimimisesta olen saanut 10 ylimääräistä lippua Kirjamessuille, joten jos kaipaat messulippua ilmoita asiasta tämän postauksen kommenteissa. Liput ovat pdf-muodossa, joten voin toimittaa ne sähköpostitse.





Kjell Westö -lukupiiri on jo täynnä, joten siihen ei voi enää ilmoittautua. Messuilla järjestetään kuitenkin monta muutakin kiinnostavaa lukupiiriä, joissa vielä on tilaa. Messulukupiirin konsepti on, että jokaisessa lukupiirissä on paikalla sekä kirjailija että kustantamon edustaja sekä yleisön lisäksi lukijoista koostuva lukupiiri, joka on tutustunut erityisen huolellisesti juuri kyseisessä lukupiirissä käsiteltävään teokseen.

Itse osallistuin Helsingin kirjamessujen lukupiiriin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli Rosa Meriläinen -lukupiiri, joka oli todella kiinnostava ja kokonaisvaltainen elämys ja sieltä lähtiessäni olin niin pökerryksissäni ja innoissani, että kysyin Rosa Meriläiseltä, saanko halata häntä. Sain luvan. Rosa Meriläinen -lukupiirin tunnelmista klik.




Tänä vuonna järjestetään Kjell Westö -lukupiirin lisäksi seuraavat lukupiirit, joihin voi ilmoittautua Helsingin kirjamessujen sivuilla (klik).

Torstai 26.10 klo 10.15-11.15
Anne Mattsson, Tellervo Koivosto (Siltala)

Torstai 26.10 klo 16.30-17.30
Rosa Liksom, Everstinna (Like)

Perjantai 27.10 klo 10.15-11.15
Kristiina Vuori, Filippa (Tammi)

Lauantai 28.10 klo 10.15-11.15
Satu Taskinen, Lapset (Teos) - linkki postaukseeni Lapsista (klik)

Lauantai 28.10 klo 16.30-17.30
Mikko Kalajoki, Miesmuisti (WSOY)

Sunnuntai 29.10 klo 10.15-11.15
Anneli Kanto, Lahtarit (Gummerus)

Sunnuntai 29.10 klo 16.30-17.30
Katja Kallio, Yön kantaja (Otava)


Viime vuotisen lukupiirikokemuksen myötä suosittelen lämpimästi osallistumaan messujen lukupiireihin, sillä ne ovat ainutlaatuinen tilaisuus päästä keskustelemaan itse kirjailijan, kustantajan ja muiden kirjallisuuden ystävien kanssa.  Nähdään messuilla!

Kommentit

  1. Harmittaa, kun messut ovat aina kuun lopussa, jolloin kukkarossani paistaa pohja. Kirjaostokset jäävät siis vähiin, mutta kohtaamisia ja keskusteluita odotan kyllä. Kokeilen lippuonnea arvonnassa, kiitos!
    astuvan.akka@yahoo.com

    VastaaPoista
  2. Mukaan arvontaan. Ekaa kertaa ikinä mahdollisuus käydä messuilla..

    VastaaPoista
  3. Pariin vuoteen en ole messuille kerennyt mutta nyt on aika tälle tapahtumalle kalenteriin varattu ja mieluiten tietysti voitto-lipulla osallistuisi niin jäisi rahaa myös kirja ostoksille. a.koskivaara@gma il.com

    VastaaPoista
  4. Mukana arvonnassa! Messuviikonlopulle osuu koulutus, joten paljon jää multa kuulematta. Aion kuitenkin luuhata messuilla torstaina ja perjantaina, ja onneksi noillekin illoille näyttäis olevan tosi mielenkiintoista kuunneltavaa. Tuo lukupiiri kuulostaa älyttömän hyvältä - odotan raporttiasi!

    VastaaPoista
  5. Kokeilenpa onneani ja osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä päivänä muuten arvot liput?

      Poista
    2. Hyvä että kysyit. En alunperin osannut aavistaa, että tämä arvonta olisi näin suosittu, joten en huomannut edes laittaa mitään takarajaa. Arvon liput maanantaina ja laitan sen jälkeen uuden postauksen, jossa ilmoitan, ketkä ovat voittaneet liput.

      Poista
  6. Olisin vailla lippua. Kävin turun kirjamessuilla kolme vuotta sitten, mutta Helsingin messuja en ole päässyt kokemaan. Opiskelijabudjetti rajoittaa kulttuurielämyksiä.

    VastaaPoista
  7. Itsekään en ole vielä kirjamessuilla ollut. Nyt olisi siihen mahdollisuus ja näinpä mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  8. Olen vailla lippua, anne.hakalarasanen@gmail.com. Hyvää syksyn jatkoa sinulle :)
    Terveisin Anne Hakala-Räsänen

    VastaaPoista
  9. Mukan arvonnassa. Hulppeat messut tulossa ♥
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Minä asetun internetiä välttelevän äitini puolesta arvontaan ehdolle. :D Olin luvannut omat vapaalippuni jo toisaalle, kun armas emoseni ilmaisi intonsa päästä myös messuille.

    VastaaPoista
  11. Arvonnassa mukana. Emmi@ruotu.net

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Sainkin bloggaajapassin, että voit pyyhkiä minut tästä. Olin ajatellut, ettei pikkuruinen blogini riittäisi lippuun mutta riitti sittenkin :)

      Poista
  13. En ole aiemmin käynyt Helsingin kirjamessuilla, mutta tänä vuonna ajattelin uskaltaa (tungos ei ole houkutellut mutta arkena kuulemma ei niin paha)! Kokeilen siis arpaonnea! Mirva_susanna@yahoo.com

    VastaaPoista
  14. Jokavuotinen tapa. Tälläkertaa lauantain ohjelma kiinnostaa

    VastaaPoista
  15. Mukana! Ensimmäistä kertaa olisi menossa :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mukana arvonnassa.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  17. Mukana arvonnassa! Kävin lauantaina Turun kirjamessuilla ja ehdin kuunnella mm. Satu Taskista ja Juha Hurmetta, kiinnostavia juttuja.
    T. Kaisa kaisa.illukka@aalto.fi

    VastaaPoista
  18. Innolla mukana arvonnassa, paljon olisi mielenkiintoista ohjelmaa :)
    mssbok@kotiposti.net

    VastaaPoista
  19. Mukana arvonnassa! Syksyn tärkein tapahtuma. annikapia.linna@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Osallistun arvontaan! Olen käynyt Kirjamessuilla yleensä joka vuosi, mutta nyt olen työtön, eikä lippuihin välttämättä ole varaa. -Janne Nyström (jmnystrom (at) luukku.com)

    VastaaPoista
  21. Mukana arvonnassa :) Mielenkiintoisia juttuja!
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Mukana arvonnassa, messuohjelmaan olen tässä vähitellen tutustunut ohjelmalehdestä, vaikka mielenkiintoisinta joka vuosi oikeastaan on antikvaarinen osasto

    Hilppa.tuomola(ät)mail.com

    VastaaPoista
  23. Liput tarvitsisin, menossa lauantaina ainakin, katsotaan riittääkö yksi päivä vai onko pakko palata vielä toisenakin...

    s.uotila@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Osallistun arvontaan. Ja alkoipa kiinnostaa myös lukupiiri kokemuksena...
    Laaksonenpaivie@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Osallistuisin mielelläni arvontaan

    VastaaPoista
  26. Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Mukana arvonnassa :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Mukana arvonnassa, eniten odotan antikvariaattiosaston tarjontaa :)
    hennanieminen(ät)hotmail.com

    VastaaPoista
  29. Osallistun arvontaan.
    elsie.keturi@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Mukana arvonnassa!
    virpi9(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  31. Koetan onneani kirjamessulippuarvonassa :D mrkrsmk971@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mukana arvonnassa! Sähköposti certtu69@yahoo.com

    VastaaPoista
  33. Loppujen lopuksi aika lohdullista että Westön lukupiiri on täynnä, voin nautiskella Rikinkeltaisesta pidempään. Sitä paitsi täyttymisen takia pääsen Kullervoon kuulemaan Suomen vaihtoehtosia tulevaisuuksia.
    Kernaasti osallistun arvontaan. jukvehv@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Arvonnassa mukana! Toivon pääseväni tänä vuonna messuille useampana päivänä.

    sannapupu@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Osallistun arvontaan!
    soila.joutsalainen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  36. Mukana arvonnassa :) tanja.lintunen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  37. Hei, mukana arvonnassa! Turun kirjamessut on jo koettu, mutta Helsingin vielä kokematta!

    VastaaPoista
  38. Haluan mukaan lippuarvontaan.
    tuuli.joutsalainen@outlook.com

    VastaaPoista
  39. Mukana riitta.nk(at)suomi24.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emilia Männynväli: Toiste en suostu katoamaan

Tässä tekstissä nostan laajimmin esiin Emilia Männynvälin työläiskirjailijoita ja - kirjallisuutta koskevan tekstin. En siksi, että se olisi jotenkin parempi tai tärkeämpi teksti kuin tässä kirjassa olevat muut tekstit, vaan siksi, että haluan kirjata ylös Männynvälin työläiskirjailijoihin ja -kirjallisuuteen liittyviä huomioita. Ennen kasvispihviä kuitenkin muutama yleinen huomio Männynvälin teoksesta. * Toiste en suostu katoamaan -esseekokoelman päättää teksti nimeltä Ruumis puhuu, jossa Männynväli kertoo, miten hän blogikirjoitustensa vuoksi joutui maalitetuksi ja päätti luopua kirjoittamisesta kokonaan. "Saan uhkaussoittoja. Perääni lähdetään kadulla ja minua piiritetään baarissa [...] Autoni päällystetään verellä, paskalla ja jauhelihalla, kahdesti. Ulkonäköäni ja kaikkea minussa arvostellaan internetin täydeltä. Saan sähköposteja, joiden mukaan ansaitsisin kuolla. Joku haaveilee raiskaamisestani. Löydän nimeni ensimmäisenä eliminoitavien maanpettureiden listalta. Olen äärioi

Aino Frilander: Los Angeles -esseet

Aino Frilanderin esikoisteos Los Angeles -esseet on poltettua oranssia, unelmien kaipauksen täyttämää roosaa ja keltaista, joka menee päähän Negronin lailla. Pidin Frilanderin kirjasta valtavasti. Se oli kylpy, jota hallitsee teoksen kannen väritys. Murrettu technicolor. Aurinkoon unohtuneet väripolaroidit. Laajentuminen, polte ja nostalgia kaikkine puolineen ja ennen kaikkea mahdottomuuksineen. Esseet viettelevät mukaansa heti teoksen alkumetreillä Frilanderin kuvatessa kaipuutaan Los Angeles -nuoruuteen.   Laitan pitkän sitaatin, jotta pääset nauttimaan Frilanderin kuvauksesta ja kielestä. ”Haamusärkymäisesti haluaisin, että minulla olisi ollut losangelesilainen nuoruus. Ehkä elokuva-alalla työskennelleet isovanhemmat, joiden talossa Los Felizissä olisin voinut katsella vanhoja leffoja. Isovanhempien lomaillessa talonmies olisi jättänyt minulle avaimet edesmenneen Oscar-voittajan nimikoituun kirjepaperiin kääräistynä. Olisin ajanut isoäitini vanhalla autolla, joka tuoksuu parfyymiltä

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän