Siirry pääsisältöön

LUKUVIIKKO - Kutsu Lukukeskuksen lukuviikkokampanjaan






Lukukeskuksen lukuviikko-kampanja pidetään tänä vuonna 20-26.4.2015. Kampanjan tarkoituksena on houkutella lapsia ja nuoria lukemisen pariin; tarinoiden ja kertomusten kiehtovaan maailmaan.

Kampanjan teema on "Minä lukijana". Tämä postaus on kutsu osallistua lukuviikon kampanjaan. Sen voi tehdä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:


Lapsi lukijana

* Voit pyytää lastasi kirjoittamaan itsestään lukijana yleisellä tasolla, tietyn teoksen lukijana tai tekemään kirja-arvion. Isommat lapset voivat tehdä tämän omatoimisesti ja pienempien lasten kanssa voit olla olla kirjoitus- ja muuna apuna. 

Aikuinen lastenkirjallisuuden lukijana  

* Voit kertoa itsestäsi lastenkirjallisuuden lukijana aikuisen näkökulmasta ja muistella, minkälainen lapsilukija olit, minkälaista kirjallisuutta luit, miten valitsit luettavat kirjat, miksi lukeminen oli sinulle tärkeää jne.

Voit myös kertoa, minkälainen lastenkirjallisuuden lukija olet omille lapsillesi tai olet ollut, jos lapsesi ovat jo siinä iässä, että et enää lue heille ääneen.

Yllämainitut ovat esimerkkejä ja voit keksiä itse lisää omia teemaan sopivia sovelluksiasi. Pääasia on, että lastenkirjallisuus ja lapset lukijoina pääsevät juhlistamaan blogimaailmaa.


Riippumatta toteutustavasta postaukset julkaistaan jokaisen bloggarin omassa blogissa 22.4.2015 ja niihin liitetään yllä oleva Lukukeskuksen teemakuva. Tämän lisäksi postaukset linkitetään koontipostaukseen, jonka julkaisen omassa blogissani samaisen päivän aamuna klo 8. Näin kaikki lukuviikkopostaukset ovat löydettävissä yhdestä ja samasta paikasta ja linkeistä on helppo päästä niitä lukemaan.

Twitterissä ja Instagramissa tekstit risuaidataan: #lukuviikko

Lukuviikon koko ohjelma julkistetaan 17.3.2015, ks. www.lukukeskus.fi/lukuviikko

Mainostakaa myös tätä tapahtumaa blogeissanne  ja somessa. 








Kommentit

  1. Omppu, tämä on hienon hieno tempaus tärkeän asian puolesta - kiitos Lukukeskukselle ja sinulle! Kerätköön tämä paljon ilovaloa lastenkirjallisuuden ympärille! Ehkäpä kamariinkin kirjoittuu sanasia lasten lukuilon kunniaksi, tämä on ah-niin-rakas aihe sydäntäni lähellä <3

    VastaaPoista
  2. Katja, niinpä. Kirjoita sinäkin tähän kampanjaan. Buustataan yhdessä lastenkirjallisuutta.

    VastaaPoista
  3. Hieno tapahtumahaaste! :) Lastenkirjallisuus ansaitsee tällaisia tapahtumia - puhumattakaan, kuinka tärkeää olisi saada isompi osa lapsista ja nuorista innostumaan lukemisesta. Jaoin kutsun omassa blogissani.

    http://luetaankotama.blogspot.fi/2015/04/lukuviikko-ja-lukuviikkokampanjakutsu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tosiaan on tarkoituksena nostaa esiin lastenkirjallisuutta blogimaailmassa. Kiitos, että jaoit kutsua blogissasi. Ensi viikolla sitten postataan lastenkirjallisuudesta.

      Poista
    2. Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuu tähän tapahtumaasi ja innostuu bloggaamaan innostavia lastenkirjallisuustekstejä! :)

      Poista
    3. Samaa toivon minäkin. Alustavasti kyllä aika moni on lupautunut tähän osallistumaan. Saapi nähdä miten käy.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauri Viita: Betonimylläri ja muita runoja - BAR Finland, 12

Jos nyt kävisi niin, että Alepan kassajonossa joku väittäisi, että Lauri Viidan Betonimylläri on paras koskaan Suomessa julkaistu esikoisteos, en alkaisi väittämään vastaan. Kirjan takakannesta löytyy seuraavia mainintoja: "Todella alkuperäinen, omalaatuinen kyky" (Lauri Viljanen, HS) "Hehkuvaa laavaa, joka vyöryy vastustamattoman sisäisen paineen alta." (Holger Lybäck, Finsk Tidskrift) "Suurta voi syntyä odottamatta, ja tässä näyttää tapahtuneen nousu suoraan huipulle." (Hämeen kansa) * Viidan esikoiskokoelman tyyppipiirteitä on runonsisäinen liikehdintä, jossa ylevä ja suuri muuttuu arkipäiväiseksi ja konkreettiseksi tai vaihtaa paikkaa usemman kerran.  Runo 'Alfhild' alkaa säkeillä: Äidit vain, nuo toivossa väkevät, Jumalan näkevät Ja päättyy säkeisiin: Niin suuri on Jumalan taivas ja maa, oi lapseni rakastakaa Näiden ylevien ja perinteisenkuuloisten säkeiden välissä isä ja äiti kulkevat peräkanaa ja morsiuspari ostaa p

Rakas Viro -haaste -jatkuu kunnes 100 panosta kasassa

Elämässä on ihan tarpeeksi haastetta ilman uusiakin haasteita, mutta siitä huolimatta en voi vastustaa kiusausta perustaa viroaiheista haastetta. Kyllä sitä nyt yhden haasteen verran pitää rakkaan naapurin synttäreitä juhlia. Tehdäänpäs tämä nyt mahdollisimman helpoksi eli homma menee niin, että Rakas Viro-haasteeseen voi osallistua millä tahansa Viroon liittyvällä panoksella, kunhan kertoo asiasta tämän postauksen kommenteissa / somessa. Voi lukea virolaisia kirjoja, novelleja ja runoja. Katsoa virolaisia elokuvia. Käydä Virossa teatterissa tai muussa häppeningissä. Käydä virolaisten taiteilijoiden näyttelyissä. Matkustaa Viron ja kirjoittaa siitä matkakertomuksen. Ottaa valokuvan jostain virolaisesta kohteesta. Halata virolaista  ystävää. Käydä Eeestin herkussa ostamassa possulimua. Äänestää Viroa Euroviisuissa. Tai mitä nyt keksitkin. Ilmoita osallistumisestasi ja panoksestasi tämän haasteen kommenteissa. Nostan panokset tähän varsinaiseen post

Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär

Kakkiaiset olivat enimmäkseen kilttejä ja rauhallisia maahisia, jotka eivät tehneet pahaa. Mutta nämä, jotka seisoivat tuijottamassa Ronjaa typerillä silmillään, olivat selvästikin tyytymättömiä. Ne röhkivät ja huokailivat, ja muuan niistä sanoi synkästi: - Miks vaa hää sillai tekkee? Ja pian muut yhtyivät kuoroon: - Miksvai hää sillai? Rikkomaks katon, miksvai noinikkä, noinikkä? Meidän perheen rakastetuin klassikko on Astrid Lindgrenin 'Ronja Ryövärintytär' (Ronja Rövardotter, 1981). Siitä, että näin on, olen hyvin iloinen, sillä tuskinpa voisi tyttölapselle olla parempaa kirjallista esikuvaa kuin Ronja. Koska olen lukenut teoksen useampia kertoja tyttärelleni, on ollut mukavaa, että Lindgrenin tarina on niin iki-koskettava, että se puhuttelee kerta toisensa jälkeen myös aikuista lukijaa. Kun tyttäreni oppi lukemaan, 'Ronja' oli ensimmäisiä kirjoja, jonka hän luki itsekseen. Hän on katsonut moneen kertaan myös teoksesta tehdyn elokuvan. Yksi Ronja-huip