perjantai 7. lokakuuta 2016

Seitsemännen taiteen tarinat - haastepurku


Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa lanseeraasi Seitsemännen taiteen tarinat -haasteen, jossa luettiin elokuviin liittyviä kirjoja (ks. haasteen tarkemmat säännöt tästä). Haasteeseen kelpasivat myös elokuvat, jotka on tehty kirjan pohjalta. Haasteen voimassaoloaika oli 22.11.2015 - 5.10.2016.

Lähdin innokkaasti tähän haasteeseen mukaan, mutta kuten minulle tuppaa käymään, niin varsin nopeasti haaste haipui mielestäni ja "saalis" jäi laihanpuoleiseksi.

Tässä linkit postauksiin, joilla tähän haasteeseen osallistuin:


Puolikas keltaista aurinkoa (elokuva)

Anna Karenina (elokuva)

Muriel Spark: The Prime of Miss Jean Brodie (kirja)

Jean Brodien parhaat vuodet (elokuva)

Don DeLillo: Cosmopolis (kirja)

Cosmopolis (elokuva)

Brooklyn (elokuva)


Hauskaa sattuman soittoa löytyy siitä, että haasteen nimi oli Seitsemännen taiteen tarinat ja panokseni haasteseen käsittää seitsemän postausta. Lisäksi tätä kirjoittaessani on lokakuun 7. päivä. Hmm ...Lisäys 9.10.2016:

Yllä olevasta listasta puuttuu Marjane Satrapin Persepolis

6 kommenttia:

 1. Kiitokset, kun olit haasteessa mukana. :) Paljonhan sinä löysit tähän, ja on ollut tosi kiva lukea elokuvajuttujasi. Puolikas keltaista aurinkoa on minulla tulevan talven lukuohjelmassa. Aion vihdoin ja viimein paikata Adichie-sivistysaukkoani edes yhden kirjan verran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ilahduttaa kuulla, että olet aikeissa tutustua Adichieen.Tuo Puolikas oli minullakin ensimmäinen. Luin sen intensiivisesti sairastaessani enterorokkoa ja silloin ei kukana vielä puhunut Adichiesta. Kirjankin bongasin suht sattumalta kirjakaupasta, kun kansi veti huommion puoleensa. Adichien kirjat on aika erilaisia keskenään. Kiitos vielä tämän mainion haasteen järkkäämisestä. Varmaan jatkossakin tulen aina välillä kirjoittamaan myös elokuvista.

   Poista
 2. Oi halauaisin nähdä puolikas keltaista aurinkoa elokuvan. Minusta kirja on paras Adichien teoksista.
  Brooklyn oli myös minun listalla.
  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, katsoin sen Netflixistä tai jostain vastaavasta palvelusta. Suomessa se ei valitettavasti tullut teatterilevitykseen, mutta dvd:nä varmaan sitä jostain voisi löytyä. Brooklynin osalta pidin enemmän kirjasta, vaikka ei elokuvakaan huono ole. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Hauskoja sattumia tosiaan :D Sinulla olikin paljon elokuvia! Minulla taisi olla vain yksi kirja + elokuva postaus. Elokuvista olisi kiva kirjoittaa enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin suunnitellut tähän vaikka mitä, myöskin juuri elokuvia. No, suunnittelu oli taas kerran vahvempi puoleni kuiin toteuttaminen. :D Kiitos Kirsi kommentista.

   Poista