Siirry pääsisältöön

Seitsemännen taiteen tarinat - haastepurku






Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa lanseeraasi Seitsemännen taiteen tarinat -haasteen, jossa luettiin elokuviin liittyviä kirjoja (ks. haasteen tarkemmat säännöt tästä). Haasteeseen kelpasivat myös elokuvat, jotka on tehty kirjan pohjalta. Haasteen voimassaoloaika oli 22.11.2015 - 5.10.2016.

Lähdin innokkaasti tähän haasteeseen mukaan, mutta kuten minulle tuppaa käymään, niin varsin nopeasti haaste haipui mielestäni ja "saalis" jäi laihanpuoleiseksi.

Tässä linkit postauksiin, joilla tähän haasteeseen osallistuin:


Puolikas keltaista aurinkoa (elokuva)

Anna Karenina (elokuva)

Muriel Spark: The Prime of Miss Jean Brodie (kirja)

Jean Brodien parhaat vuodet (elokuva)

Don DeLillo: Cosmopolis (kirja)

Cosmopolis (elokuva)

Brooklyn (elokuva)


Hauskaa sattuman soittoa löytyy siitä, että haasteen nimi oli Seitsemännen taiteen tarinat ja panokseni haasteseen käsittää seitsemän postausta. Lisäksi tätä kirjoittaessani on lokakuun 7. päivä. Hmm ...



Lisäys 9.10.2016:

Yllä olevasta listasta puuttuu Marjane Satrapin Persepolis

Kommentit

  1. Kiitokset, kun olit haasteessa mukana. :) Paljonhan sinä löysit tähän, ja on ollut tosi kiva lukea elokuvajuttujasi. Puolikas keltaista aurinkoa on minulla tulevan talven lukuohjelmassa. Aion vihdoin ja viimein paikata Adichie-sivistysaukkoani edes yhden kirjan verran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ilahduttaa kuulla, että olet aikeissa tutustua Adichieen.Tuo Puolikas oli minullakin ensimmäinen. Luin sen intensiivisesti sairastaessani enterorokkoa ja silloin ei kukana vielä puhunut Adichiesta. Kirjankin bongasin suht sattumalta kirjakaupasta, kun kansi veti huommion puoleensa. Adichien kirjat on aika erilaisia keskenään. Kiitos vielä tämän mainion haasteen järkkäämisestä. Varmaan jatkossakin tulen aina välillä kirjoittamaan myös elokuvista.

      Poista
  2. Oi halauaisin nähdä puolikas keltaista aurinkoa elokuvan. Minusta kirja on paras Adichien teoksista.
    Brooklyn oli myös minun listalla.
    Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, katsoin sen Netflixistä tai jostain vastaavasta palvelusta. Suomessa se ei valitettavasti tullut teatterilevitykseen, mutta dvd:nä varmaan sitä jostain voisi löytyä. Brooklynin osalta pidin enemmän kirjasta, vaikka ei elokuvakaan huono ole. Kiitos kommentista.

      Poista
  3. Hauskoja sattumia tosiaan :D Sinulla olikin paljon elokuvia! Minulla taisi olla vain yksi kirja + elokuva postaus. Elokuvista olisi kiva kirjoittaa enemmänkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin suunnitellut tähän vaikka mitä, myöskin juuri elokuvia. No, suunnittelu oli taas kerran vahvempi puoleni kuiin toteuttaminen. :D Kiitos Kirsi kommentista.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauri Viita: Betonimylläri ja muita runoja - BAR Finland, 12

Jos nyt kävisi niin, että Alepan kassajonossa joku väittäisi, että Lauri Viidan Betonimylläri on paras koskaan Suomessa julkaistu esikoisteos, en alkaisi väittämään vastaan. Kirjan takakannesta löytyy seuraavia mainintoja: "Todella alkuperäinen, omalaatuinen kyky" (Lauri Viljanen, HS) "Hehkuvaa laavaa, joka vyöryy vastustamattoman sisäisen paineen alta." (Holger Lybäck, Finsk Tidskrift) "Suurta voi syntyä odottamatta, ja tässä näyttää tapahtuneen nousu suoraan huipulle." (Hämeen kansa) * Viidan esikoiskokoelman tyyppipiirteitä on runonsisäinen liikehdintä, jossa ylevä ja suuri muuttuu arkipäiväiseksi ja konkreettiseksi tai vaihtaa paikkaa usemman kerran.  Runo 'Alfhild' alkaa säkeillä: Äidit vain, nuo toivossa väkevät, Jumalan näkevät Ja päättyy säkeisiin: Niin suuri on Jumalan taivas ja maa, oi lapseni rakastakaa Näiden ylevien ja perinteisenkuuloisten säkeiden välissä isä ja äiti kulkevat peräkanaa ja morsiuspari ostaa p

Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär

Kakkiaiset olivat enimmäkseen kilttejä ja rauhallisia maahisia, jotka eivät tehneet pahaa. Mutta nämä, jotka seisoivat tuijottamassa Ronjaa typerillä silmillään, olivat selvästikin tyytymättömiä. Ne röhkivät ja huokailivat, ja muuan niistä sanoi synkästi: - Miks vaa hää sillai tekkee? Ja pian muut yhtyivät kuoroon: - Miksvai hää sillai? Rikkomaks katon, miksvai noinikkä, noinikkä? Meidän perheen rakastetuin klassikko on Astrid Lindgrenin 'Ronja Ryövärintytär' (Ronja Rövardotter, 1981). Siitä, että näin on, olen hyvin iloinen, sillä tuskinpa voisi tyttölapselle olla parempaa kirjallista esikuvaa kuin Ronja. Koska olen lukenut teoksen useampia kertoja tyttärelleni, on ollut mukavaa, että Lindgrenin tarina on niin iki-koskettava, että se puhuttelee kerta toisensa jälkeen myös aikuista lukijaa. Kun tyttäreni oppi lukemaan, 'Ronja' oli ensimmäisiä kirjoja, jonka hän luki itsekseen. Hän on katsonut moneen kertaan myös teoksesta tehdyn elokuvan. Yksi Ronja-huip

Rakas Viro -haaste -jatkuu kunnes 100 panosta kasassa

Elämässä on ihan tarpeeksi haastetta ilman uusiakin haasteita, mutta siitä huolimatta en voi vastustaa kiusausta perustaa viroaiheista haastetta. Kyllä sitä nyt yhden haasteen verran pitää rakkaan naapurin synttäreitä juhlia. Tehdäänpäs tämä nyt mahdollisimman helpoksi eli homma menee niin, että Rakas Viro-haasteeseen voi osallistua millä tahansa Viroon liittyvällä panoksella, kunhan kertoo asiasta tämän postauksen kommenteissa / somessa. Voi lukea virolaisia kirjoja, novelleja ja runoja. Katsoa virolaisia elokuvia. Käydä Virossa teatterissa tai muussa häppeningissä. Käydä virolaisten taiteilijoiden näyttelyissä. Matkustaa Viron ja kirjoittaa siitä matkakertomuksen. Ottaa valokuvan jostain virolaisesta kohteesta. Halata virolaista  ystävää. Käydä Eeestin herkussa ostamassa possulimua. Äänestää Viroa Euroviisuissa. Tai mitä nyt keksitkin. Ilmoita osallistumisestasi ja panoksestasi tämän haasteen kommenteissa. Nostan panokset tähän varsinaiseen post