Siirry pääsisältöön

Seitsemännen taiteen tarinat - haastepurku






Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa lanseeraasi Seitsemännen taiteen tarinat -haasteen, jossa luettiin elokuviin liittyviä kirjoja (ks. haasteen tarkemmat säännöt tästä). Haasteeseen kelpasivat myös elokuvat, jotka on tehty kirjan pohjalta. Haasteen voimassaoloaika oli 22.11.2015 - 5.10.2016.

Lähdin innokkaasti tähän haasteeseen mukaan, mutta kuten minulle tuppaa käymään, niin varsin nopeasti haaste haipui mielestäni ja "saalis" jäi laihanpuoleiseksi.

Tässä linkit postauksiin, joilla tähän haasteeseen osallistuin:


Puolikas keltaista aurinkoa (elokuva)

Anna Karenina (elokuva)

Muriel Spark: The Prime of Miss Jean Brodie (kirja)

Jean Brodien parhaat vuodet (elokuva)

Don DeLillo: Cosmopolis (kirja)

Cosmopolis (elokuva)

Brooklyn (elokuva)


Hauskaa sattuman soittoa löytyy siitä, että haasteen nimi oli Seitsemännen taiteen tarinat ja panokseni haasteseen käsittää seitsemän postausta. Lisäksi tätä kirjoittaessani on lokakuun 7. päivä. Hmm ...



Lisäys 9.10.2016:

Yllä olevasta listasta puuttuu Marjane Satrapin Persepolis

Kommentit

  1. Kiitokset, kun olit haasteessa mukana. :) Paljonhan sinä löysit tähän, ja on ollut tosi kiva lukea elokuvajuttujasi. Puolikas keltaista aurinkoa on minulla tulevan talven lukuohjelmassa. Aion vihdoin ja viimein paikata Adichie-sivistysaukkoani edes yhden kirjan verran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ilahduttaa kuulla, että olet aikeissa tutustua Adichieen.Tuo Puolikas oli minullakin ensimmäinen. Luin sen intensiivisesti sairastaessani enterorokkoa ja silloin ei kukana vielä puhunut Adichiesta. Kirjankin bongasin suht sattumalta kirjakaupasta, kun kansi veti huommion puoleensa. Adichien kirjat on aika erilaisia keskenään. Kiitos vielä tämän mainion haasteen järkkäämisestä. Varmaan jatkossakin tulen aina välillä kirjoittamaan myös elokuvista.

      Poista
  2. Oi halauaisin nähdä puolikas keltaista aurinkoa elokuvan. Minusta kirja on paras Adichien teoksista.
    Brooklyn oli myös minun listalla.
    Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, katsoin sen Netflixistä tai jostain vastaavasta palvelusta. Suomessa se ei valitettavasti tullut teatterilevitykseen, mutta dvd:nä varmaan sitä jostain voisi löytyä. Brooklynin osalta pidin enemmän kirjasta, vaikka ei elokuvakaan huono ole. Kiitos kommentista.

      Poista
  3. Hauskoja sattumia tosiaan :D Sinulla olikin paljon elokuvia! Minulla taisi olla vain yksi kirja + elokuva postaus. Elokuvista olisi kiva kirjoittaa enemmänkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin suunnitellut tähän vaikka mitä, myöskin juuri elokuvia. No, suunnittelu oli taas kerran vahvempi puoleni kuiin toteuttaminen. :D Kiitos Kirsi kommentista.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emilia Männynväli: Toiste en suostu katoamaan

Tässä tekstissä nostan laajimmin esiin Emilia Männynvälin työläiskirjailijoita ja - kirjallisuutta koskevan tekstin. En siksi, että se olisi jotenkin parempi tai tärkeämpi teksti kuin tässä kirjassa olevat muut tekstit, vaan siksi, että haluan kirjata ylös Männynvälin työläiskirjailijoihin ja -kirjallisuuteen liittyviä huomioita. Ennen kasvispihviä kuitenkin muutama yleinen huomio Männynvälin teoksesta. * Toiste en suostu katoamaan -esseekokoelman päättää teksti nimeltä Ruumis puhuu, jossa Männynväli kertoo, miten hän blogikirjoitustensa vuoksi joutui maalitetuksi ja päätti luopua kirjoittamisesta kokonaan. "Saan uhkaussoittoja. Perääni lähdetään kadulla ja minua piiritetään baarissa [...] Autoni päällystetään verellä, paskalla ja jauhelihalla, kahdesti. Ulkonäköäni ja kaikkea minussa arvostellaan internetin täydeltä. Saan sähköposteja, joiden mukaan ansaitsisin kuolla. Joku haaveilee raiskaamisestani. Löydän nimeni ensimmäisenä eliminoitavien maanpettureiden listalta. Olen äärioi

Aino Frilander: Los Angeles -esseet

Aino Frilanderin esikoisteos Los Angeles -esseet on poltettua oranssia, unelmien kaipauksen täyttämää roosaa ja keltaista, joka menee päähän Negronin lailla. Pidin Frilanderin kirjasta valtavasti. Se oli kylpy, jota hallitsee teoksen kannen väritys. Murrettu technicolor. Aurinkoon unohtuneet väripolaroidit. Laajentuminen, polte ja nostalgia kaikkine puolineen ja ennen kaikkea mahdottomuuksineen. Esseet viettelevät mukaansa heti teoksen alkumetreillä Frilanderin kuvatessa kaipuutaan Los Angeles -nuoruuteen.   Laitan pitkän sitaatin, jotta pääset nauttimaan Frilanderin kuvauksesta ja kielestä. ”Haamusärkymäisesti haluaisin, että minulla olisi ollut losangelesilainen nuoruus. Ehkä elokuva-alalla työskennelleet isovanhemmat, joiden talossa Los Felizissä olisin voinut katsella vanhoja leffoja. Isovanhempien lomaillessa talonmies olisi jättänyt minulle avaimet edesmenneen Oscar-voittajan nimikoituun kirjepaperiin kääräistynä. Olisin ajanut isoäitini vanhalla autolla, joka tuoksuu parfyymiltä

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän