Siirry pääsisältöön

Magic Miken limerikkiLeena Lumi haastoi minut limerikin luontiin. Kiitos haasteesta Leena. 

Ohjeet limerikin kirjoittamiseen löytyvät Opuscolon blogista ja copypeistaan ne limerikkini alle.


Magic Miken limerikki

Tämä on Kontula ja kerrostalo
Seiska beessä asuu Mike Salo
Pilottitakki ja maihinnousuhousut
Niillä se vetää laskut ja nousut
nyrkkiä käyttää, uupuu järjen valo

On Mikellä ihanne: Natsi-Saksa
Sen elämänmenol palaa kohta maksa
Öisin vetää viinaa
huutaa exäänsä Tiinaa
Nuori jätkä, mut ei kauaa jaksa

Hei mä oon kova, mä oon Magic Mike
Nyt kaikki painaa äfbeessä like
Heitä jo tupakkaa
tai tulee jupakkaa
sul on väärät kengät, jos ne on Nike

Se mitä kerron on ihan totta
sen voi vahvistaa joka lotta
lapsena Mike pihalla leikki
kasvoillaan söpö prinsessameikki
sylinsä hoivassa kuollut rotta

Elämä on Mikelle iso hakaristi
kytät sen nappas ja poseen pisti
siellä se makaa, miettii ja kelaa
esittää kyllä niin rentoa relaa
vaikkei käytä kamaa, on aatteen nisti


***


Opuscolon limerikkihaasteen ohjeet

QUOTE

L niinkuin Limerikki -blogihaaste toimii näin: 
1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen , usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä:AABBA
(Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä)

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.

3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansa tähän kirjoitukseen.(Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)


4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi. 

Aikaa haasteeseen on syyskuun loppuun saakka - siihen saakka annetaan runosuonen virrata!

UNQUOTE

Haastan mukaan seuraavat blogit: 

Kirjojen kamari
Lukutoukan kulttuuriblogi
P. S. Rakastan kirjoja


Kommentit

 1. Mahtis limerikki, vaikka tarina olikin vähän ankea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olin limerikkihengen palveluksessa ja hänelle sattui vähän ankeampi päivä.

   Poista
 2. Omppu, uskomatonta: Oletko sinä limerikkiammattilainen! Opuscolo pyörtyy kun lukee tuon sun täydellisen riimityksen. Kaikki on kohdillaan ja mikä tarina: Tykkään isosti♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjoittelen niitä tosiaan ammatikseni. :) Ei vaiskaan, en tiedä, olinko limerikeistä edes kuullut kuin hyvin hatarasti ennen Opuscolon haastetta.

   Kiitos tykkäyksestä omasta ja Miken puolesta. Eiköhän siitäkin vielä mies tule.

   Kohdillaan olemisesta en ole niin varma, mutta jos rupean hiomaan, niin rima nousee nousemistaan, eikä valmista tule ollenkaan. Elikkäs tällä nyt mennään.

   Poista
 3. Oivoi, runosuoneni saakin aivan uudenlaista koetusta... Vaan ehkäpä se tekee sille hyvää, kiitos haasteesta siis :) Mutta miten ikinä yllän omasi kaltaiseen mestariveisuun?!? Voi Mike, Mike, sinä aatteen nisti... Kylläpä Omppu nyt pahan pisti...

  VastaaPoista
 4. Minusta näyttää siltä, että runosuonesi otti heti alkuverryttelyn ja lähti sykähtelemään. :) Odotan innolla, mitä tapahtuukaan, kun se pääsee valloilleen.

  VastaaPoista
 5. Voi mahtavuutta!
  Enpä olisi arvannut, että näitä vain tulee tällä lailla, sieniä sateella ja vieläpä tällaisina tarinoina. Hienoa!

  VastaaPoista
 6. Mahtava limerikki! Tää on kyllä tosi mainio haaste.

  VastaaPoista
 7. PIsteet, pidän runoista joissa on sanomaa.

  VastaaPoista
 8. Mahtava limerikki! Runosuonesi on voimissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. Tämä minun taitaa kyllä olla enempi räppi, kun limerikki. Mutta mitäs pienistä. :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Suketus. Toivottavasti joku ihana naisihminen pelastaa Miken.

   Poista
 10. Hyvä, kantaaottava limerikkki-runo! Mike-poikia on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta. Kyllä noita on, vähän liiankin paljon valitettavasti. Elämän syrjään kiinni pääsyyn ei ole oikoteitä.

   Poista
  2. Olen käynyt lukemassa tätä yhä uudestaan. Kun luin tämän ääneen miehelleni - kuuntele, miten hieno! - ja pääsin tuohon toiseksi viimeiseen säkeistöön, Mike pienenä, niin itku tuli. Tämä sinun limerikki on kuten Tuija tuolla alempana toteaa, tosi tosi hyvä.

   Poista
  3. Voi Marjatta, minä taas melkein purskahdin itkuun, kun rankan päivän jälkeen luin sinun kommenttisi. Olen aivan otettu siitä, että Miken kohtalo on koskettanut sinua. Kiitos tuhannesti, että kerroit kokemuksesi. On paljon heitä, joiden elämä olisi voinut lähteä ihan eri suuntaan ja usein voi olla pienestäkin sattumasta kiinni, että se suunta onkin ihan väärä.

   Poista
 11. Luin limerikkisi eilen työmatkalla junassa. Olisi tehnyt mieli lukea ääneen, jotta muutkin olisivat päässeet osallisiksi. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit. Olis siinä varmaan ollu kanssamatkustajilla ilmeet näkemisen arvoiset. :)

   Poista
 12. Oho! Oletko salaa luonut uraa limerikkirunoilijana? Tosi kovaa kamaa!

  VastaaPoista
 13. Jos olen. niin sitten olen sen kyllä tehnyt itseltänikn salassa. :) Kiitos mukavasta kommentista.

  VastaaPoista
 14. Yritin kännykällä kommentoida, mutta eipä näköjään tullut kommenttini perille : ) No mutta: loistava limerikki, onpa haastavaa lähteä tästä eteenpäin! Kiitos kuitenkin haasteesta ja yritän parhaani mukaan jotain saada aikaan ja saada runosuoneni sykähtelemään :)

  P.S. Miksi ihmeessä en ollut blogisi lukija? ...No, vahinko onneksi korjattu! :)

  VastaaPoista
 15. Kiva nähdä sinut täällä. :) Tervetuloa lukijaksi. Odottelen innolla limerikkiäsi. Älä ota paineita, anna runosuonen viedä.

  VastaaPoista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta. Kiva nähdä täällä blogissa uusia kasvoja. :)

   Poista
 17. Hahaa, aivan mahtava veisu! :) Mikessä ois asennetta, jos saisi sen vain kohdennettua oikein! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta. Asenne ratkaisee paljon, kunhan on oikea asenne.

   Poista
 18. Piti tul vallan tarkistamaan, et kummottis tääl runoi väännetään, kyl nyt Ela kalpenee...kyl maar o nim pal hyvä.
  Oikeesti hyvä ja tuosta Turun murteesta tunnustan, että olen ollut 10 vuotta Turun murteen koulutuksessa, mutta ei se oikein tartu. Jostakin syystä mies on alakanu puhumaan Oulun murretta. Nää oot mahetsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kommenttisi on blogihistoriani ensimmäinen Turun murteella kirjoitettu kommentti ja ansaitsee aivan erityiskiitoksen. Puhutaan kaksikielisyydestä, mutta teillä kotona taitaa olla kaksimurteisuutta. Se on rikkautta!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen

Ukki Ukki Ukki! En voi lähestyä Sivistynyttä ja miellyttävää ihmistä ilman, että ensimmäisenä ei esiin astuisi Ukki, joka on lainannut ominaisuutensa kirjan nimeksi. Tai no. Sivistyneen ja miellyttävän välillä alkaa aika nopeasti särähdellä, sillä samaan aikaan kun kumpikin niistä on Ukin kohdalla totta on ne sitä vain siihen asti, kun liikutaan Ukin mukavuusalueilla. Ukki on teoksessa kaikkialla silloinkin kun ei ole. Ukki on elossa palvelutalossa, myöhemmin Ukki on kuollut ja hänen talonsa pitää siivota. Ja ne kaikki paperit ja valokuva-albumit ja minäkertoja niissä albumeissa lapsena hymyilemässä tekemässä mitä milloinkin, kuten lapsilla on tai ei ole tapana. Mutta nyt ei vielä suunnitella Ukin hautajaisia, sillä Ukki on palvelutalossa ja minäkertoja aka Ukin lapsenlapsi hänen luonaan vieraana. Jutellaan, ollaan Ukin silminä, kirjoitetaan Ukin saavutuksia muistiin. Niitä on paljon. Ukki on arkkitehti. Minäkertojakin on arkkitehti. Hieno ammatti, monien ihailema, mutta lähemmin tarka

Riikka Pulkkinen: Lumo

Se on menoa heti ensimmäiseltä sivulta. Se on menoa niin kuin se on myös Riikka Pulkkisen uutuusromaanin Lumo romaanihenkilöille, kun he kohtaavat Philippa Laakson, joka on 17-vuotias ja kuollut. Philippan kuolema on mysteeri. Harvoin 17-vuotias terve ihminen löytyy kotipihalta kuolleena ilman merkkejä väkivallasta tai ilman että selitystä ei vaikuta tarjoavan edes kuolinsyytutkimus. "Miksi tyytyä olemaan ihminen, jos voi olla maailma."  Philippa on myrskynsilmä. Myrskyn, jolla on lähes rajaton tuho- ja hellyysvoima. Myrskyn, johon hän vetää mukaan niin lähipiirinsä kuin muutkin tapaamansa ihmiset. Hän on arvaamaton, tulivuoren kaltainen. Hän ei jätä rauhaan. Ei elossa, ei kuolleena, eikä romaanin keskushenkilönä. Philippa on magneetti, liikenneympyrän keskikohta. Kaupungeista eniten Rooman kaltainen. Hänestä lähtevät kaikkien muiden romaanihenkilöiden tiet. Ja häneen ne palaavat. Philippa pitää Pulkkisen teoksen kerronnan ja sen henkilögallerian kasassa. Hänen ympärilleen k