Siirry pääsisältöön

Magic Miken limerikki



Leena Lumi haastoi minut limerikin luontiin. Kiitos haasteesta Leena. 

Ohjeet limerikin kirjoittamiseen löytyvät Opuscolon blogista ja copypeistaan ne limerikkini alle.


Magic Miken limerikki

Tämä on Kontula ja kerrostalo
Seiska beessä asuu Mike Salo
Pilottitakki ja maihinnousuhousut
Niillä se vetää laskut ja nousut
nyrkkiä käyttää, uupuu järjen valo

On Mikellä ihanne: Natsi-Saksa
Sen elämänmenol palaa kohta maksa
Öisin vetää viinaa
huutaa exäänsä Tiinaa
Nuori jätkä, mut ei kauaa jaksa

Hei mä oon kova, mä oon Magic Mike
Nyt kaikki painaa äfbeessä like
Heitä jo tupakkaa
tai tulee jupakkaa
sul on väärät kengät, jos ne on Nike

Se mitä kerron on ihan totta
sen voi vahvistaa joka lotta
lapsena Mike pihalla leikki
kasvoillaan söpö prinsessameikki
sylinsä hoivassa kuollut rotta

Elämä on Mikelle iso hakaristi
kytät sen nappas ja poseen pisti
siellä se makaa, miettii ja kelaa
esittää kyllä niin rentoa relaa
vaikkei käytä kamaa, on aatteen nisti


***


Opuscolon limerikkihaasteen ohjeet

QUOTE

L niinkuin Limerikki -blogihaaste toimii näin: 
1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen , usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä:AABBA
(Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä)

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.

3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansa tähän kirjoitukseen.(Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)


4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi. 

Aikaa haasteeseen on syyskuun loppuun saakka - siihen saakka annetaan runosuonen virrata!

UNQUOTE

Haastan mukaan seuraavat blogit: 

Kirjojen kamari
Lukutoukan kulttuuriblogi
P. S. Rakastan kirjoja


Kommentit

  1. Mahtis limerikki, vaikka tarina olikin vähän ankea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olin limerikkihengen palveluksessa ja hänelle sattui vähän ankeampi päivä.

      Poista
  2. Omppu, uskomatonta: Oletko sinä limerikkiammattilainen! Opuscolo pyörtyy kun lukee tuon sun täydellisen riimityksen. Kaikki on kohdillaan ja mikä tarina: Tykkään isosti♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kirjoittelen niitä tosiaan ammatikseni. :) Ei vaiskaan, en tiedä, olinko limerikeistä edes kuullut kuin hyvin hatarasti ennen Opuscolon haastetta.

      Kiitos tykkäyksestä omasta ja Miken puolesta. Eiköhän siitäkin vielä mies tule.

      Kohdillaan olemisesta en ole niin varma, mutta jos rupean hiomaan, niin rima nousee nousemistaan, eikä valmista tule ollenkaan. Elikkäs tällä nyt mennään.

      Poista
  3. Oivoi, runosuoneni saakin aivan uudenlaista koetusta... Vaan ehkäpä se tekee sille hyvää, kiitos haasteesta siis :) Mutta miten ikinä yllän omasi kaltaiseen mestariveisuun?!? Voi Mike, Mike, sinä aatteen nisti... Kylläpä Omppu nyt pahan pisti...

    VastaaPoista
  4. Minusta näyttää siltä, että runosuonesi otti heti alkuverryttelyn ja lähti sykähtelemään. :) Odotan innolla, mitä tapahtuukaan, kun se pääsee valloilleen.

    VastaaPoista
  5. Voi mahtavuutta!
    Enpä olisi arvannut, että näitä vain tulee tällä lailla, sieniä sateella ja vieläpä tällaisina tarinoina. Hienoa!

    VastaaPoista
  6. Mahtava limerikki! Tää on kyllä tosi mainio haaste.

    VastaaPoista
  7. PIsteet, pidän runoista joissa on sanomaa.

    VastaaPoista
  8. Mahtava limerikki! Runosuonesi on voimissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina. Tämä minun taitaa kyllä olla enempi räppi, kun limerikki. Mutta mitäs pienistä. :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Suketus. Toivottavasti joku ihana naisihminen pelastaa Miken.

      Poista
  10. Hyvä, kantaaottava limerikkki-runo! Mike-poikia on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta. Kyllä noita on, vähän liiankin paljon valitettavasti. Elämän syrjään kiinni pääsyyn ei ole oikoteitä.

      Poista
    2. Olen käynyt lukemassa tätä yhä uudestaan. Kun luin tämän ääneen miehelleni - kuuntele, miten hieno! - ja pääsin tuohon toiseksi viimeiseen säkeistöön, Mike pienenä, niin itku tuli. Tämä sinun limerikki on kuten Tuija tuolla alempana toteaa, tosi tosi hyvä.

      Poista
    3. Voi Marjatta, minä taas melkein purskahdin itkuun, kun rankan päivän jälkeen luin sinun kommenttisi. Olen aivan otettu siitä, että Miken kohtalo on koskettanut sinua. Kiitos tuhannesti, että kerroit kokemuksesi. On paljon heitä, joiden elämä olisi voinut lähteä ihan eri suuntaan ja usein voi olla pienestäkin sattumasta kiinni, että se suunta onkin ihan väärä.

      Poista
  11. Luin limerikkisi eilen työmatkalla junassa. Olisi tehnyt mieli lukea ääneen, jotta muutkin olisivat päässeet osallisiksi. Upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Margit. Olis siinä varmaan ollu kanssamatkustajilla ilmeet näkemisen arvoiset. :)

      Poista
  12. Oho! Oletko salaa luonut uraa limerikkirunoilijana? Tosi kovaa kamaa!

    VastaaPoista
  13. Jos olen. niin sitten olen sen kyllä tehnyt itseltänikn salassa. :) Kiitos mukavasta kommentista.

    VastaaPoista
  14. Yritin kännykällä kommentoida, mutta eipä näköjään tullut kommenttini perille : ) No mutta: loistava limerikki, onpa haastavaa lähteä tästä eteenpäin! Kiitos kuitenkin haasteesta ja yritän parhaani mukaan jotain saada aikaan ja saada runosuoneni sykähtelemään :)

    P.S. Miksi ihmeessä en ollut blogisi lukija? ...No, vahinko onneksi korjattu! :)

    VastaaPoista
  15. Kiva nähdä sinut täällä. :) Tervetuloa lukijaksi. Odottelen innolla limerikkiäsi. Älä ota paineita, anna runosuonen viedä.

    VastaaPoista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos Birgitta. Kiva nähdä täällä blogissa uusia kasvoja. :)

      Poista
  17. Hahaa, aivan mahtava veisu! :) Mikessä ois asennetta, jos saisi sen vain kohdennettua oikein! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa Reetta. Asenne ratkaisee paljon, kunhan on oikea asenne.

      Poista
  18. Piti tul vallan tarkistamaan, et kummottis tääl runoi väännetään, kyl nyt Ela kalpenee...kyl maar o nim pal hyvä.
    Oikeesti hyvä ja tuosta Turun murteesta tunnustan, että olen ollut 10 vuotta Turun murteen koulutuksessa, mutta ei se oikein tartu. Jostakin syystä mies on alakanu puhumaan Oulun murretta. Nää oot mahetsu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, kommenttisi on blogihistoriani ensimmäinen Turun murteella kirjoitettu kommentti ja ansaitsee aivan erityiskiitoksen. Puhutaan kaksikielisyydestä, mutta teillä kotona taitaa olla kaksimurteisuutta. Se on rikkautta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emilia Männynväli: Toiste en suostu katoamaan

Tässä tekstissä nostan laajimmin esiin Emilia Männynvälin työläiskirjailijoita ja - kirjallisuutta koskevan tekstin. En siksi, että se olisi jotenkin parempi tai tärkeämpi teksti kuin tässä kirjassa olevat muut tekstit, vaan siksi, että haluan kirjata ylös Männynvälin työläiskirjailijoihin ja -kirjallisuuteen liittyviä huomioita. Ennen kasvispihviä kuitenkin muutama yleinen huomio Männynvälin teoksesta. * Toiste en suostu katoamaan -esseekokoelman päättää teksti nimeltä Ruumis puhuu, jossa Männynväli kertoo, miten hän blogikirjoitustensa vuoksi joutui maalitetuksi ja päätti luopua kirjoittamisesta kokonaan. "Saan uhkaussoittoja. Perääni lähdetään kadulla ja minua piiritetään baarissa [...] Autoni päällystetään verellä, paskalla ja jauhelihalla, kahdesti. Ulkonäköäni ja kaikkea minussa arvostellaan internetin täydeltä. Saan sähköposteja, joiden mukaan ansaitsisin kuolla. Joku haaveilee raiskaamisestani. Löydän nimeni ensimmäisenä eliminoitavien maanpettureiden listalta. Olen äärioi

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Aino Frilander: Los Angeles -esseet

Aino Frilanderin esikoisteos Los Angeles -esseet on poltettua oranssia, unelmien kaipauksen täyttämää roosaa ja keltaista, joka menee päähän Negronin lailla. Pidin Frilanderin kirjasta valtavasti. Se oli kylpy, jota hallitsee teoksen kannen väritys. Murrettu technicolor. Aurinkoon unohtuneet väripolaroidit. Laajentuminen, polte ja nostalgia kaikkine puolineen ja ennen kaikkea mahdottomuuksineen. Esseet viettelevät mukaansa heti teoksen alkumetreillä Frilanderin kuvatessa kaipuutaan Los Angeles -nuoruuteen.   Laitan pitkän sitaatin, jotta pääset nauttimaan Frilanderin kuvauksesta ja kielestä. ”Haamusärkymäisesti haluaisin, että minulla olisi ollut losangelesilainen nuoruus. Ehkä elokuva-alalla työskennelleet isovanhemmat, joiden talossa Los Felizissä olisin voinut katsella vanhoja leffoja. Isovanhempien lomaillessa talonmies olisi jättänyt minulle avaimet edesmenneen Oscar-voittajan nimikoituun kirjepaperiin kääräistynä. Olisin ajanut isoäitini vanhalla autolla, joka tuoksuu parfyymiltä