Siirry pääsisältöön

Hyvänjouluntoivotus älyttömien joululahjatoiveiden myötä


Sain Älyttömät joululahjatoiveet -haasteen Ullan luettujen kirjojen Ullalta. Kiitos Ulla.

Toiveeni ovat aika simppeleitä, joten jouluhenkilöllä ei liene suurempia esteitä niiden toteuttamiseen. Myönnän, että toiveeni tulevat hieman viime tingassa, joten päätin helpottaa jouluhenkilön urakkaa valitsemalla toiveita, jotka eivät vaadi joulumarketissa käyntiä. Näin nimittäin jo silmissäni miten jouluhenkilö jouluvarusteissaan juoksee pitkin joulukauppakeskusta joulukieli kirjaimellisesti jouluvyönsä alla. Ihmiset tönivät häntä. Kiroilevat ja manailevat. Jos oikein huonosti käy, joku ostaa toiveeni juuri jouluhenkilön nenän edestäja hänen on lähdettävä seuraavaan jouluostoskeskukseen.

Liian kova kohtalo ja siksi tein asian hänelle helpommaksi ja valitsin toiveita, jotka hän voi toteuttaa liikahtamatta mihinkään joulumökistään. 


Pitemmittä joulupuheitta:

Toive 1
Haluaisin päästä Patti Smithin ja Robert Mapplethorpen sykkeiseen seuraan. Voisimme yhdessä käydä myös hopeatukan Tehtaassa, sillä haluaisin tavata tämän popkulttuuri-ikonin silmästä silmään.

Toive 2
Haluaisin päästä Raivolaan keskustelemaan Edith Södergranin ja Hagar Olsonin kanssa.

Toive 3
Haluaisin päästä Luxembourgin puistoon Simone de Beauvoirin ja Jean-Paul Satren seuraan. Pyyhkisimme patonkimuruja suupielistämme, joisimme halpaa punaviiniä ja puhuisimme naisen asemasta eksistentialismissa.


Kiitos jo etukäteen jouluhenkilö. Olet mun idoli (jos täytät toiveeni)


Rakkaat lukijaystävät,

toivotan jouluunne kaikkia ihania asioita: tiukujen helinää, suklaata, painavia kirjoja, yösyöminkejä ja ennen muuta rakkautta!Kommentit

 1. Kelpaisivat minullekin nuo toiveesi, etenkin patonginmurut kiehtoisivat kovasti... (hieman brietä oheen, toki).

  Hyvää joulua, Omppu!

  VastaaPoista
 2. Mahtavia toiveita! En tiedä, olisiko eka vai kolmas mieluisampi. :)

  Hyvää joulua, iloa ja valoa!

  VastaaPoista
 3. Minulle kelpaisivat täydellisesti nuo kaikki, varsinkin kolmas (tosin ilman viiniä). Iloista joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että pidät toiveistani. Otan sut mukaan, kunhan toiveet nyt ensin toteutuu! Riemuisaa joulujuhlaa!

   Poista
 4. Voi kun tapahtuisi sellainen joulun ihme, että kaikki tämän haasteen piirissä esitetyt toiveet toteutuisivat. Näitä on ollut mukava lukea. :) Iloista joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeitä tapahtuu, vaan sattuuko kohdalle. Aika näyttää. Hyvää vuodenvaihdetta!

   Poista
 5. Oikein ihanaa joulua! Olen niin itseeni tyytyväinen, että sain kaiken tehtyä ennen joulumarkttiryysistä ja pystyin välttämään sen kaaoksen. Jokavuotinen pyrkimys ja aina kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen riisunut joulusta kaiken mahdollisen ulkoisen siinä määrin kuin kykenen. Nyt ollaan jo paremmalla puolella kyseisen juhlan. Jee! Hyvää vuodenvaihdetta ja onnea uusiin haasteisiin, joihin olen ymmärtänyt sinun tarttuneen!

   Poista
 6. Mahtavia välipäiviä! Minä etsin nyt sitä sun kirjaa, joka voisi horjuttaa Stonerin asemaa: Onko se ranskalainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin. Ei ole ranskalainen, ei sinne päinkään. Se on hyvin henkilökohtainen kokemus. En ole nähnyt siitä yhtään bloggausta, mutta on toki mahdollista, että on mennyt ohi. Huomenna selviää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Riikka Pulkkinen: Lumo

Se on menoa heti ensimmäiseltä sivulta. Se on menoa niin kuin se on myös Riikka Pulkkisen uutuusromaanin Lumo romaanihenkilöille, kun he kohtaavat Philippa Laakson, joka on 17-vuotias ja kuollut. Philippan kuolema on mysteeri. Harvoin 17-vuotias terve ihminen löytyy kotipihalta kuolleena ilman merkkejä väkivallasta tai ilman että selitystä ei vaikuta tarjoavan edes kuolinsyytutkimus. "Miksi tyytyä olemaan ihminen, jos voi olla maailma."  Philippa on myrskynsilmä. Myrskyn, jolla on lähes rajaton tuho- ja hellyysvoima. Myrskyn, johon hän vetää mukaan niin lähipiirinsä kuin muutkin tapaamansa ihmiset. Hän on arvaamaton, tulivuoren kaltainen. Hän ei jätä rauhaan. Ei elossa, ei kuolleena, eikä romaanin keskushenkilönä. Philippa on magneetti, liikenneympyrän keskikohta. Kaupungeista eniten Rooman kaltainen. Hänestä lähtevät kaikkien muiden romaanihenkilöiden tiet. Ja häneen ne palaavat. Philippa pitää Pulkkisen teoksen kerronnan ja sen henkilögallerian kasassa. Hänen ympärilleen k

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Petra Forstén: Kadonneet tytöt

En ollut lukenut Petra Forsténin Kadonneita tyttöjä edes puoleen väliin, kun jo tiesin, mikä tulisi olemaan ensimmäinen tästä teoksesta kirjoittamani lause. Toki siinä vaiheessa oli vielä olemassa riski, että teos muuttaisi kurssia tavalla, joka pakottaisi vaihtamaan kyseisen lauseen.  Niin ei käynyt ja se lause kuuluu: Kadonneet tytöt ei ole mikään tavanomainen esikoisromaani. Forsténin kerronta nimittäin on niin taidokasta, että sen kaltaista tulee yleensä esiin vasta kirjailijan myöhemmissä teoksissa.  Kadonneista tytöistä näkyy, että Forstén on lukenut paljon ja hänen lukemansa on muuttunut kirjalliseksi ja kerronnalliseksi pääomaksi. Kaikille niille, joiden ensisijainen tavoite on olla kirjailija tämä teos on hyvä muistutus siitä, että kirjoittaminen alkaa lukemisesta. * Kadonneiden tyttöjen lähtöasetelma on kutkuttava. Teoksen päähenkilö Agnes on ollut teini-ikäisenä osa viiden tytön muodostamaa Laumaa ja tyttöjen, nyt jo naisten, on määrä tavata 20 vuoden tauon jälkeen. Agnes, j