torstai 17. heinäkuuta 2014

Raportti lukumaratonista 16.7.2014Osallistuin eilen ensimmäistä kertaa lukumaratoniin. Kun tein päätöksen osallistumisesta, en vielä tiennyt, millaiseksi maraton-päivän aikataulu tulisi muilta osin muodostumaan. Kävi niin, että maratoonasin muualla kuin kotona, joka teki lukemisesta aika haasteellista.

Aloitin maratonin aamulla heti herättyäni klo 10.15 Jennifer Clementin romaanilla Varastettujen rukousten vuori. Clementin teos oli oiva maraton-kirja ja teksti vei nopeasti mukanaan. Erinäisistä keskeytyksistä - mm. päiväsauna !!! - johtuen sain kuitenkin luettua sen vasta neljän aikoihin iltapäivällä.

Välipalaksi luin yhden Jennifer Eganin kirjoittaman novellin.

Keskeytyksettä pääsin lukemaan vasta myöhään illalla ja ehdin lukemaan Julia Alvarezin romaanista How Garcia girls lost their accents noin puolet eli 165 sivua. Tällöin kello oli 01.30 ja oli pakko mennä nukkumaan.

Yhteenvetona voin todeta, että ensimmäistä maratoniani hidastivat monenlaiset lihaskrampit ja nestevajaus (=yllättävät päivätapahtumat, jotka vaativat osallistumistani muualla kuin kirjan parissa). En oikein päässyt maraton-henkeen, vaikka mietin kyllä välillä lukiessa, että on aika mahtavaa, että samaan aikaa moni muukin lukumaratoonaa.

Ensi kerralla toivoisin voivani keskittyä pelkästään lukemiseen. Saa nähdä, milloin sellainen tilaisuus tulee. Kokemus oli kaiken kaikkiaan kuitenkin oikein mukava.

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 448. 

6 kommenttia:

 1. Hyvään sivumäärään kuitenkin pääsit, keskeytyksistä huolimatta. Olisipa mukavaa päästä maratoonaamaan niin, että saisi keskittyä vain lukemiseen. :)

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä itsekin "tulokseen" ihan tyytyväinen olosuhteet huomioon ottaen. Täydellistä lukemiselle omistettua päivää odotellessa. :)

  VastaaPoista
 3. Päiväsauna kuulostaa upealta! Maratoonauksen ohella siis. Hyvin selvitit. Lukemisellle omistettua päivää odotellessa - en ole itse osallistunut, juuri siksi, että aina on kaikkea muuta. Ja lukeminen kulkee joka tapauksessa aina ohessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisikin olla elämäni ensimmäinen päiväsauna. Tietysti piti välillä mennä ulos vilvottelemaan ja siinä saattoi taas lukea muutaman sivun.

   Voisi sanoa, että ensimmäistä maratonia en jaksanut juosten loppuun, välillä meni kävelyksi. Harjoitus tekee ...

   Poista
 4. Parhaaseen tulokseen maratonilla pääsee varmaankin, jos pystyy keskittymään lukemiseen koko päivän ihan yksinään. Sait luetuksi paljon kaiken muun keskellä.

  VastaaPoista
 5. Näinhän se on. Tosin en kyllä tiedä, mistä sellaisen päivän löytäisi. :)

  VastaaPoista