torstai 7. syyskuuta 2017

Baba Lybeckin Kirja vieköön! tulee taas

Kuva liittyy kyseenä olevaan tapahtumaan 

Terveisiä Manun illalliselta!

Manu ei sitten tässä yhteydessä tarkoita ketään erityistä Manu-nimistä miestä, vaan on mestarin synonyymi. Manun illallinen taas on Hotelli presidentin siipien suojassa sijaitsevan uunituoreen Manun Bistron illalliskonsepti, johon kävin ottamassa makutuntumaa (erinomainen), kun siellä järjestettiin Baba Lybeckin Kirja Vieköön -iltojen infotilaisuus.

Kustantajista paikalla olivat Otava ja WSOY (sekä hengessä mukana Gummerus), joiden edustajat esittelivät heidän syksyn uutuuksiaan. Äh! Ihan liikaa kiinnostavia kirjoja. Olisi kamalan kätevää jos voisia lukea simultaanisesti useampaa kirjaa kerrallaan. Tai jos edes iltaisin olisi vähän vähemmän väsynyt. Tai jos muutoin olisi enemmän aikaa. Tai jos whatever, mikä tekisi mahdolliseksi enemmän lukemisen.
Mutta nyt permanenttitussi käteen ja kalenteri esiin. Seuraavat päivämäärät ja kellonajat kannattaa heti merkitä muistiin:

13.9. klo 19.00
Kirjailijoista paikalla:

Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa (Gummerus)
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan Suomi (WSOY)
Anni Kytömäki: Kivitasku (Gummerus)
Rosa Liksom: Everstinna (Like)
Kati Tervo: Iltalaulaja (Otava)
Eero Huovinen: Parhain päin (WSOY)

Näytteitä edellä mainituista teoksista lukevat:
Milka Ahlroth, Vera Kiiskinen, Kristiina Halttu, Taisto Oksanen ja Ilkka Merivaara

Itse olen tähän mennessä ehtinyt lukemaan vasta Selja Ahavan romaanin Ennen kuin mieheni katoaa (klik). Kokemukseni oli ristiriitainen ulkokirjallisten syiden vuoksi, mutta romaanina ja fiktiona tämä teos on hienoa luettavaa. Ahavan kielessä on lukijan hyvä uida ja sukellella.

7.11. klo 19.00

13.12. klo 19.00

Sijaintikohtaan voit kirjoittaa: Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46.

Baba Lybeckin Kirja Vieköön -iltojen kevätkaudelta omaan muistipussiini jäivät vahvimmin vaikuttamaan rouvien Tarja Halonen ja Tellervo Koivisto välillä käyty keskustelu sekä Koko Hubaran esiintyminen. Nähtäväksi jää, mitä "syyslukukaudelta" tarttuu vahvimmin mukaan. Se on jo ainakin selvää, että kovia nimiä on taas lavalla.

Ensimmäinen Savoy-ilta on tosiaan jo ensi viikolla, joten lippujen kanssa kannattaa pitää kiirettä, sillä viime kevään illoista osa oli tietääkseni loppuunmyytyjä. Savoy täynnä lavasäihkettä ja katsomo pullollaan kirjaihmisiä - niiden edessä vapise pimeä syksy.4 kommenttia:

 1. Meinasin kirjoittaa, että harmi kun en asu Helsingissä, mutta sitten katsoin kalenteriini ja eikös vain kaikkina noina iltoina olekin jotain muuta sovittua menoa
  Pitää katsoa kevään aikataulu (jos tämä jatkuu keväällä). Eihän meiltä ole junalla kuin vajaa puolitoista tuntia Helsinkiin.

  Näistä ensimmäisen illan kirjailjoista minua kiinnostavat erityisesti Selja Ahava ja Rosa Liksom.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kova menijä. :D Ahavan ja Liksomin esiintymisiä itsekin odotan kovasti. Osuu minullakin tämä ensimmäinen Kirja vieköön -ilta aika huonoon saumaan, mutta menossa olen.

   Tämä käsittääkseni pelkästään tämän Suomen juhlavuoden kunniaksi luotu tapahtuma, mutta mistä sitä tietää, mitä Baba ensi vuonna keksii.

   Poista
 2. Olisi kyllä mahtavaa, jos voisi lukea useita kirjoja simultaanisesti! Monikin kirja voi olla samaan aikaan kesken, mutta lukuajan rajallisuus on kylmä fakta.

  Ei ihan ehditty jutella eilen, mutta oli herkullinen ja mukava ilta. Kirja vieköön syksyä ja talvea kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmi, ettei ehditty jutella. Oli jo kiire kotiin heti tilaisuuden jälkeen, mutta törmäillään tulevissa kirjariennoissa.

   Poista