Siirry pääsisältöön

LUKUVIIKKO - Kutsu Lukukeskuksen lukuviikkokampanjaan


Lukukeskuksen lukuviikko-kampanja pidetään tänä vuonna 20-26.4.2015. Kampanjan tarkoituksena on houkutella lapsia ja nuoria lukemisen pariin; tarinoiden ja kertomusten kiehtovaan maailmaan.

Kampanjan teema on "Minä lukijana". Tämä postaus on kutsu osallistua lukuviikon kampanjaan. Sen voi tehdä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:


Lapsi lukijana

* Voit pyytää lastasi kirjoittamaan itsestään lukijana yleisellä tasolla, tietyn teoksen lukijana tai tekemään kirja-arvion. Isommat lapset voivat tehdä tämän omatoimisesti ja pienempien lasten kanssa voit olla olla kirjoitus- ja muuna apuna. 

Aikuinen lastenkirjallisuuden lukijana  

* Voit kertoa itsestäsi lastenkirjallisuuden lukijana aikuisen näkökulmasta ja muistella, minkälainen lapsilukija olit, minkälaista kirjallisuutta luit, miten valitsit luettavat kirjat, miksi lukeminen oli sinulle tärkeää jne.

Voit myös kertoa, minkälainen lastenkirjallisuuden lukija olet omille lapsillesi tai olet ollut, jos lapsesi ovat jo siinä iässä, että et enää lue heille ääneen.

Yllämainitut ovat esimerkkejä ja voit keksiä itse lisää omia teemaan sopivia sovelluksiasi. Pääasia on, että lastenkirjallisuus ja lapset lukijoina pääsevät juhlistamaan blogimaailmaa.


Riippumatta toteutustavasta postaukset julkaistaan jokaisen bloggarin omassa blogissa 22.4.2015 ja niihin liitetään yllä oleva Lukukeskuksen teemakuva. Tämän lisäksi postaukset linkitetään koontipostaukseen, jonka julkaisen omassa blogissani samaisen päivän aamuna klo 8. Näin kaikki lukuviikkopostaukset ovat löydettävissä yhdestä ja samasta paikasta ja linkeistä on helppo päästä niitä lukemaan.

Twitterissä ja Instagramissa tekstit risuaidataan: #lukuviikko

Lukuviikon koko ohjelma julkistetaan 17.3.2015, ks. www.lukukeskus.fi/lukuviikko

Mainostakaa myös tätä tapahtumaa blogeissanne  ja somessa. 
Kommentit

 1. Omppu, tämä on hienon hieno tempaus tärkeän asian puolesta - kiitos Lukukeskukselle ja sinulle! Kerätköön tämä paljon ilovaloa lastenkirjallisuuden ympärille! Ehkäpä kamariinkin kirjoittuu sanasia lasten lukuilon kunniaksi, tämä on ah-niin-rakas aihe sydäntäni lähellä <3

  VastaaPoista
 2. Katja, niinpä. Kirjoita sinäkin tähän kampanjaan. Buustataan yhdessä lastenkirjallisuutta.

  VastaaPoista
 3. Hieno tapahtumahaaste! :) Lastenkirjallisuus ansaitsee tällaisia tapahtumia - puhumattakaan, kuinka tärkeää olisi saada isompi osa lapsista ja nuorista innostumaan lukemisesta. Jaoin kutsun omassa blogissani.

  http://luetaankotama.blogspot.fi/2015/04/lukuviikko-ja-lukuviikkokampanjakutsu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tosiaan on tarkoituksena nostaa esiin lastenkirjallisuutta blogimaailmassa. Kiitos, että jaoit kutsua blogissasi. Ensi viikolla sitten postataan lastenkirjallisuudesta.

   Poista
  2. Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuu tähän tapahtumaasi ja innostuu bloggaamaan innostavia lastenkirjallisuustekstejä! :)

   Poista
  3. Samaa toivon minäkin. Alustavasti kyllä aika moni on lupautunut tähän osallistumaan. Saapi nähdä miten käy.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Riikka Pulkkinen: Lumo

Se on menoa heti ensimmäiseltä sivulta. Se on menoa niin kuin se on myös Riikka Pulkkisen uutuusromaanin Lumo romaanihenkilöille, kun he kohtaavat Philippa Laakson, joka on 17-vuotias ja kuollut. Philippan kuolema on mysteeri. Harvoin 17-vuotias terve ihminen löytyy kotipihalta kuolleena ilman merkkejä väkivallasta tai ilman että selitystä ei vaikuta tarjoavan edes kuolinsyytutkimus. "Miksi tyytyä olemaan ihminen, jos voi olla maailma."  Philippa on myrskynsilmä. Myrskyn, jolla on lähes rajaton tuho- ja hellyysvoima. Myrskyn, johon hän vetää mukaan niin lähipiirinsä kuin muutkin tapaamansa ihmiset. Hän on arvaamaton, tulivuoren kaltainen. Hän ei jätä rauhaan. Ei elossa, ei kuolleena, eikä romaanin keskushenkilönä. Philippa on magneetti, liikenneympyrän keskikohta. Kaupungeista eniten Rooman kaltainen. Hänestä lähtevät kaikkien muiden romaanihenkilöiden tiet. Ja häneen ne palaavat. Philippa pitää Pulkkisen teoksen kerronnan ja sen henkilögallerian kasassa. Hänen ympärilleen k

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Petra Forstén: Kadonneet tytöt

En ollut lukenut Petra Forsténin Kadonneita tyttöjä edes puoleen väliin, kun jo tiesin, mikä tulisi olemaan ensimmäinen tästä teoksesta kirjoittamani lause. Toki siinä vaiheessa oli vielä olemassa riski, että teos muuttaisi kurssia tavalla, joka pakottaisi vaihtamaan kyseisen lauseen.  Niin ei käynyt ja se lause kuuluu: Kadonneet tytöt ei ole mikään tavanomainen esikoisromaani. Forsténin kerronta nimittäin on niin taidokasta, että sen kaltaista tulee yleensä esiin vasta kirjailijan myöhemmissä teoksissa.  Kadonneista tytöistä näkyy, että Forstén on lukenut paljon ja hänen lukemansa on muuttunut kirjalliseksi ja kerronnalliseksi pääomaksi. Kaikille niille, joiden ensisijainen tavoite on olla kirjailija tämä teos on hyvä muistutus siitä, että kirjoittaminen alkaa lukemisesta. * Kadonneiden tyttöjen lähtöasetelma on kutkuttava. Teoksen päähenkilö Agnes on ollut teini-ikäisenä osa viiden tytön muodostamaa Laumaa ja tyttöjen, nyt jo naisten, on määrä tavata 20 vuoden tauon jälkeen. Agnes, j