maanantai 23. marraskuuta 2015

Kirjallinen retki Pohjoismaissa - haastepurku


Kirjallinen retki Pohjoismaissa -haaste alkoi 2.12.2014 ja se päättyy 2.12.2015 eli ihan muutaman päivän kuluttua. Haastetta emännöi Anna minun lukea enemmän -blogin Annami.

Lähdin tähän haasteeseen mukaan alunperin ajatuksella "eiköhän sitä muutama pohjoismainen kirja tule vuoden aikana luettua." Tällä taktiikalla myös etenin ja plakkariin kertyi seuraavat yhdeksän teosta:


Ruotsi
Katarina Wennstam: Alfauros
Victoria Larsson: Ett norrländskt trauma
Katarina Wennstam: Petturi

Norja
Karin Fossum: Varoitus
Per Pettersson: Hevosvarkaat
Hanne Ørstavik: Vecka 43

Tanska
Jonas T. Bengtsson: Submarino
Peter Høeg: Susanin vaikutus

Islanti
Sjón: Poika nimeltä kuukivi


Mainetta ja kunniaa tästä haasteesta sai seuraavasti:

"Minimisuoritus haasteeseen on kaksi kirjaa, jotka eivät saa olla samasta maasta.
Jos luet kustakin maasta yhden kirjan, olet Pohjoismaissa reissaaja.
Jos luet kustakin maasta kaksi kirjaa, olet Pohjoismaiden tuntija.
Jos luet jostakin maasta vähintään neljä kirjaa (muista kuitenkin minimisuoritus!), olet kyseisen maan kirjallisuuden taituri."


Haasteen sääntöjen mukaan suoritukseni kuuluu kategoriaan: Pohjoismaiden reissaaja. Yhdellä islantilaisella lisäteoksella olisin kohonnut luokkaan Pohjoismaiden tuntija, eikä kauaksi jäänyt myöskään, että olisi Ruotsin tai Norjan kirjallisuuden taituri.

Kiitän Annamia mukavasta haasteesta ja terveisiä kaikille kanssareissanneille!6 kommenttia:

 1. Sjón on taitava kirjoittaja, ja tuo Kuukivi-kirja on roikkunut minulla lukulistalla. Vaan enpä saanut sitä luettua tähän haasteeseen, vaikka Islannin ainokaiseni onkin Sjónilta. Susanin vaikutus on minunkin listallani. Se oli ihan viihdyttävää luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin Kuukivi oli aika pitkään listalla ja sitten oli joku bloggaus (en nyt muista kenen), joka vakuutti, että tilanne pitää korjata. Susanin vaikutus ei vastannut odotuksiani, mutta oli siinä paljon pointtia siitä huolimatta. Kiitos MarikaOksa kommentista.

   Poista
 2. Susanin vaikutus on minunkin listallani, mutta vielä bloggaamatta. Jää vähän viime tinkaan koonnin tekeminen, mutta kiva haaste. Innostuin dekkareista pitkästä aikaa.

  Sjón ja Pettersson jäivät vielä tutustumatta, mutta kiinnostaisivat kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän haasteeseen ei varmasti ollut pulaa luettavista dekkareista, kun pohjoismainen dekkari on viime vuosina ollut varsin voimissaan. Minullakn Wennstam menee jollakin tapaa dekkarisarjaan, vaikka tosin hänen teoksissaan on mielenkiintoisempaa muu kuin se itse dekkaripuoli.

   Sjóniin kannattaa tutustua ja monet liputtavat myös Petterssonia. Itse en jälkimmäisestä niin hirveästi innostunut, vaikka Hevosvarkaat laadukas onkin. Jollakin tapaa koin olevani sen kohderyhmän ulkopuolella. Kiitos kommentista Elina.

   Poista
 3. Pitäisi saada blogattua yksi norjalainen dekkari ja vielähän tässä ehtisi parannella tulosta Tanskan osalta.
  Kiinnostuin tuosta sun toisesta ruotsalaisesta, näin norrlantilaisena. ( kyllä sanon "ja" vetämällä henkeä mutristettujen huulten välistä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun kuulin tuosta Larssonin teoksesta, niin tilasin sen netistä. Tämähän kertoo Juha Valjakkalasta, jonka luin juuri taas kerran jättäneen palaamatta takaisin vankilaan. Ei tuo ns. kirjallisesti ole mikään huipputeos, mutta on kiinnostavaa lukea, miten suosittu Valjakkala teoistaan huolimatta oli aikanaan ruotsalaisten teinityttöjen keskuudessa, joista yksi oli kirjailija itse.

   Kiitos kommentista Serentis.

   Poista