maanantai 11. huhtikuuta 2016

Baileys lyhytlista 2016
Tadaa! Tässä tulee Baileys 2016 -lyhytlista:

 

Tänä vuonna olen poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä en ole lukenut ennalta ainuttakaan lyhytlistalla olevaa teosta. Yanagiharan A Little Lifen ostin muutama kuukausi sitten, mutta en ole vielä ehtinyt sen kimppuun. Sillä perusteella, mitä tästä teoksesta olen kuullut, pidän sitä vahvana voittajasuosikkina. Tosin Baileys-palkinto on yleensä varsin yllätyksellinen, eivätkä etukäteisveikkaukset usein pidä paikkaansa.

Hyllystäni löytyy myös Cynthia Bondin Ruby, jonka ostin Akateemisen alelaarista huikean ihastuttavaan kolmen euron hintaan. Ihanaa, että palkintoehdokaskirjallisuutta myydään näin halvalla!

Lyhytlistalaisista kiinnostaa edellä mainittujen lisäksi erityisesti Lisa McInerneyn hurja nuoruuskuvaus the Glorious Heresies.


Kerro suosikkisi ja lähde mukaan jännäämään!

14 kommenttia:

 1. Kauheeta, olen taas ihan kyydistä pudonnut:) Mikä ihmeen lyhytlistaus ja eikös Baileys ole sellaista Irlannin herkkua, viski parhaassa muodossaan?

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, olet ihan pudonnut hyvän kirjallisuuden kyydistä. Baileys-palkinto tunnettiin aiemmin nimellä Orange-palkinto. Se on vuodesta 1996 jaettu brittiläinen kirjallisuuspalkinto, joka myönnetään vuosittain englannin kielellä kirjoittavalle naiselle.

   Blogini yläpalkissa on Baileys-välilehti, jossa olen luetteloinut aiempia palkinnon voittajia ja ehdokkaina olleita ja merkinnyt, mitä niistä olen lukenut ja mistä blogannut. Vaikka Leena tämä palkinto ei ollutkaan sinulle tuttu, niin jos tutkit tuota välilehteä, niin huomaat, että moni hyvä teos on siellä mainittu. Varsinkin aiemmin Baileys-palkinnon voitto on usein saanut aikaan sen, että teos on myös suomennettu.

   Kiitos ja kumarrus!

   Poista
 2. Ruby, The Green Road ja A Little Life odottavat minua hyllyssä. Saapa nähdä, miten kisassa käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enrightilta olen teoksen The Gathering lukenut ja se oli kyllä hieno. Tuon A Little Lifen lukemiseen tarviin varmaan vertaistukea tai kimppalukua tai jotain. Se on niin hurjan paksu ja ajattelen heti, että jos alan lukea sitä, niin muuta en sitten vähään aikaan ehdikään. Voi näitä ihania kirjaongelmia. Kiitos Maisku.

   Poista
  2. Ehkä meidän pitää ottaa joku kimppaluku A Little Lifestä! Muakin sen paksuus hirvittää, mutta kirja silti kiinnostaa kovasti. Ehkäpä kesällä... olen sanonut noin sadasta muustakin asiasta ja kirjasta - kesästäni on tulossa ilmeisen kiireinen :D

   Poista
  3. Kesäkuu vois olla hyvä. Käviskö se Maisku sulle?

   Poista
  4. Iiik, voisihan se käydä. Mulla on just nyt A Little Life lainassa kirjastosta, mutta tiedän, etten sitä tämän kuun aikana saa luettua. Yritän saada kirjan uudelleen lainaan kesäkuussa tai sitten ostan pokkarin itselleni - muistelen nähneeni niitä jossain halvalla. Palatkaamme tähän!

   Poista
  5. Jep. Pidetään mielessä. Vois tehdä vaikka jonkun lukuaikataulun. Ajattelin edetä lempeesti ja pikkuhiljaa, kesäisen leppeästi. :)

   Poista
 3. Hanya Yanagiharan A Little Life on ollut lukulistallani jo kauan. En vain ole saanut luettua, kun koko ajan pukkaa jotain muuta eteen. Ihan mahdotonta näiden kirjojen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä just Maiskulle vastasin, että tarviin varmaan vertaistukea tai kimppalukua tai jotain, jotta saisin A Little Lifen luetuksi. Jos sitä rupean odottamaan, että tulee sopiva väli, niin semmosta ei taida lähivuosina olla näkyvissä. Kuitenkin ihan mahtavaa, että tilanne on se, että kiinnostavia teoksia on enemmän kuin pystyy lukemaan. Kiitos Elegia!

   Poista
 4. Kamalan mielenkiintoisilta vaikuttavat kaikki! Minullekin oli tämä Baileys-palkinto vieras, mutta välilehtesi tosiaan avarsi asiaa. Kiitos yleissivistämisestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mutta mahtavaa Kaisa. Tämä on minulle rakkain kirjallisuuspalkinto. Olen löytänyt aivan hirmuisesti hienoja kirjoja tämän palkinnon ehdokaslistoilta. Tykkään myös siitä, että palkinnon voi voittaa myös vaikkapa esikoiteos, vaikka listalla olisi tunnettuja konkareitakin. Kaiken kaikkiaan tosi kiinnostava palkinto. Kiitos Kaisa!

   Poista
 5. Minä vähän petyin tähän lyhytlistaan, sillä suosikkini tippuivat kyydistä :D Mutta ei se mitään, nämäkin ovat varmasti erinomaisia kirjoja!

  A Little Lifen olen tosiaan lukenut ja tuota noin. Sanotaanko näin, että jos jaksaisin ja haluaisin, saattaisin muuttaa sitä koskevaa blogitekstiäni ainakin jonkin verran negatiivisempaan suuntaan. Enemmän arvosteluja siitä luettuani silmäni ja korvani hieman avautuivat ja ajattelen kirjasta nyt vähän eri tavoin. Mälsää, etten voi tässä avautua asiasta enempää, mutta ehkä sitten kun sinäkin olet kirjan lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan ajatus kirjasta muuttuu ajan myötä. Itse olen kirjoittanut muutamia tekstejä melkoisessa hurmoksessa ja osin ne naurattavat jälkeen päin. Toisaalta sitten on ihan hauskaa raportoida oma innostuksensa. :)

   Minulla oli suht monta vierasta kirjailijaa ja teosta pitkälistalaisissa, joten ei ollut kovin erityisiä odotuksia lyhytlistan suhteen. Noin muutoinkin olen tänä vuonna huonommin perehtynyt ehdokkaisiin kuin yleensä. En edes tosiaan ole yhtään ehdokaskirjaa lukenut, vaan eivätpä nuo mihinkään katoa. Kiitos Laura, sulla oli lyhytlistalaisista hieno postaus.

   Poista