Siirry pääsisältöön

PÄIVITETTYÄ TIETOA ARVONNASTA - Helsingin kirjamessut - lippuarvonta ja lukupiirit
Päivitettyä tietoa arvonnasta:
Arvontaan voi osallistua maanantaihin 16.10.2017 klo 20.00 asti. Tämän jälkeen suoritan arvonnan arvontageneraattorilla ja ilmoitan voittajien nimet tiistaina 17.10.2017.


'*

26.-29.10.2017 Helsingin messukeskus täyttyy kirjahulinasta vailla vertaa. Huomaan olevani hieman hengästynyt jo etukäteen, sillä kiinnostavaa ohjelmaa on taas tarjolla siinä määrin, että yksi ihminen ei mitenkään ehdi kaikkeen haluamaansa osallistua. On pakko priorisoida ja tänä vuonna ykköspriorisointini on Kjell Westö -lukupiiri, jossa toimin tämän lukupiirin virallisena kirjabloggarina. Tämä tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että tulen kirjoittamaan Westö-lukupiriistä blogiini. 

Palkinnoksi virallisena kirjabloggarina toimimisesta olen saanut 10 ylimääräistä lippua Kirjamessuille, joten jos kaipaat messulippua ilmoita asiasta tämän postauksen kommenteissa. Liput ovat pdf-muodossa, joten voin toimittaa ne sähköpostitse.

Kjell Westö -lukupiiri on jo täynnä, joten siihen ei voi enää ilmoittautua. Messuilla järjestetään kuitenkin monta muutakin kiinnostavaa lukupiiriä, joissa vielä on tilaa. Messulukupiirin konsepti on, että jokaisessa lukupiirissä on paikalla sekä kirjailija että kustantamon edustaja sekä yleisön lisäksi lukijoista koostuva lukupiiri, joka on tutustunut erityisen huolellisesti juuri kyseisessä lukupiirissä käsiteltävään teokseen.

Itse osallistuin Helsingin kirjamessujen lukupiiriin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli Rosa Meriläinen -lukupiiri, joka oli todella kiinnostava ja kokonaisvaltainen elämys ja sieltä lähtiessäni olin niin pökerryksissäni ja innoissani, että kysyin Rosa Meriläiseltä, saanko halata häntä. Sain luvan. Rosa Meriläinen -lukupiirin tunnelmista klik.
Tänä vuonna järjestetään Kjell Westö -lukupiirin lisäksi seuraavat lukupiirit, joihin voi ilmoittautua Helsingin kirjamessujen sivuilla (klik).

Torstai 26.10 klo 10.15-11.15
Anne Mattsson, Tellervo Koivosto (Siltala)

Torstai 26.10 klo 16.30-17.30
Rosa Liksom, Everstinna (Like)

Perjantai 27.10 klo 10.15-11.15
Kristiina Vuori, Filippa (Tammi)

Lauantai 28.10 klo 10.15-11.15
Satu Taskinen, Lapset (Teos) - linkki postaukseeni Lapsista (klik)

Lauantai 28.10 klo 16.30-17.30
Mikko Kalajoki, Miesmuisti (WSOY)

Sunnuntai 29.10 klo 10.15-11.15
Anneli Kanto, Lahtarit (Gummerus)

Sunnuntai 29.10 klo 16.30-17.30
Katja Kallio, Yön kantaja (Otava)


Viime vuotisen lukupiirikokemuksen myötä suosittelen lämpimästi osallistumaan messujen lukupiireihin, sillä ne ovat ainutlaatuinen tilaisuus päästä keskustelemaan itse kirjailijan, kustantajan ja muiden kirjallisuuden ystävien kanssa.  Nähdään messuilla!

Kommentit

 1. Harmittaa, kun messut ovat aina kuun lopussa, jolloin kukkarossani paistaa pohja. Kirjaostokset jäävät siis vähiin, mutta kohtaamisia ja keskusteluita odotan kyllä. Kokeilen lippuonnea arvonnassa, kiitos!
  astuvan.akka@yahoo.com

  VastaaPoista
 2. Mukaan arvontaan. Ekaa kertaa ikinä mahdollisuus käydä messuilla..

  VastaaPoista
 3. Pariin vuoteen en ole messuille kerennyt mutta nyt on aika tälle tapahtumalle kalenteriin varattu ja mieluiten tietysti voitto-lipulla osallistuisi niin jäisi rahaa myös kirja ostoksille. a.koskivaara@gma il.com

  VastaaPoista
 4. Mukana arvonnassa! Messuviikonlopulle osuu koulutus, joten paljon jää multa kuulematta. Aion kuitenkin luuhata messuilla torstaina ja perjantaina, ja onneksi noillekin illoille näyttäis olevan tosi mielenkiintoista kuunneltavaa. Tuo lukupiiri kuulostaa älyttömän hyvältä - odotan raporttiasi!

  VastaaPoista
 5. Kokeilenpa onneani ja osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päivänä muuten arvot liput?

   Poista
  2. Hyvä että kysyit. En alunperin osannut aavistaa, että tämä arvonta olisi näin suosittu, joten en huomannut edes laittaa mitään takarajaa. Arvon liput maanantaina ja laitan sen jälkeen uuden postauksen, jossa ilmoitan, ketkä ovat voittaneet liput.

   Poista
 6. Olisin vailla lippua. Kävin turun kirjamessuilla kolme vuotta sitten, mutta Helsingin messuja en ole päässyt kokemaan. Opiskelijabudjetti rajoittaa kulttuurielämyksiä.

  VastaaPoista
 7. Itsekään en ole vielä kirjamessuilla ollut. Nyt olisi siihen mahdollisuus ja näinpä mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 8. Olen vailla lippua, anne.hakalarasanen@gmail.com. Hyvää syksyn jatkoa sinulle :)
  Terveisin Anne Hakala-Räsänen

  VastaaPoista
 9. Mukan arvonnassa. Hulppeat messut tulossa ♥
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Minä asetun internetiä välttelevän äitini puolesta arvontaan ehdolle. :D Olin luvannut omat vapaalippuni jo toisaalle, kun armas emoseni ilmaisi intonsa päästä myös messuille.

  VastaaPoista
 11. Arvonnassa mukana. Emmi@ruotu.net

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Sainkin bloggaajapassin, että voit pyyhkiä minut tästä. Olin ajatellut, ettei pikkuruinen blogini riittäisi lippuun mutta riitti sittenkin :)

   Poista
 13. En ole aiemmin käynyt Helsingin kirjamessuilla, mutta tänä vuonna ajattelin uskaltaa (tungos ei ole houkutellut mutta arkena kuulemma ei niin paha)! Kokeilen siis arpaonnea! Mirva_susanna@yahoo.com

  VastaaPoista
 14. Jokavuotinen tapa. Tälläkertaa lauantain ohjelma kiinnostaa

  VastaaPoista
 15. Mukana! Ensimmäistä kertaa olisi menossa :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa! Kävin lauantaina Turun kirjamessuilla ja ehdin kuunnella mm. Satu Taskista ja Juha Hurmetta, kiinnostavia juttuja.
  T. Kaisa kaisa.illukka@aalto.fi

  VastaaPoista
 18. Innolla mukana arvonnassa, paljon olisi mielenkiintoista ohjelmaa :)
  mssbok@kotiposti.net

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa! Syksyn tärkein tapahtuma. annikapia.linna@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Osallistun arvontaan! Olen käynyt Kirjamessuilla yleensä joka vuosi, mutta nyt olen työtön, eikä lippuihin välttämättä ole varaa. -Janne Nyström (jmnystrom (at) luukku.com)

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa :) Mielenkiintoisia juttuja!
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa, messuohjelmaan olen tässä vähitellen tutustunut ohjelmalehdestä, vaikka mielenkiintoisinta joka vuosi oikeastaan on antikvaarinen osasto

  Hilppa.tuomola(ät)mail.com

  VastaaPoista
 23. Liput tarvitsisin, menossa lauantaina ainakin, katsotaan riittääkö yksi päivä vai onko pakko palata vielä toisenakin...

  s.uotila@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Osallistun arvontaan. Ja alkoipa kiinnostaa myös lukupiiri kokemuksena...
  Laaksonenpaivie@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Osallistuisin mielelläni arvontaan

  VastaaPoista
 26. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukana arvonnassa :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa, eniten odotan antikvariaattiosaston tarjontaa :)
  hennanieminen(ät)hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Osallistun arvontaan.
  elsie.keturi@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Mukana arvonnassa!
  virpi9(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Koetan onneani kirjamessulippuarvonassa :D mrkrsmk971@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukana arvonnassa! Sähköposti certtu69@yahoo.com

  VastaaPoista
 33. Loppujen lopuksi aika lohdullista että Westön lukupiiri on täynnä, voin nautiskella Rikinkeltaisesta pidempään. Sitä paitsi täyttymisen takia pääsen Kullervoon kuulemaan Suomen vaihtoehtosia tulevaisuuksia.
  Kernaasti osallistun arvontaan. jukvehv@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Arvonnassa mukana! Toivon pääseväni tänä vuonna messuille useampana päivänä.

  sannapupu@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Osallistun arvontaan!
  soila.joutsalainen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 36. Mukana arvonnassa :) tanja.lintunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 37. Hei, mukana arvonnassa! Turun kirjamessut on jo koettu, mutta Helsingin vielä kokematta!

  VastaaPoista
 38. Haluan mukaan lippuarvontaan.
  tuuli.joutsalainen@outlook.com

  VastaaPoista
 39. Mukana riitta.nk(at)suomi24.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Petra Forstén: Kadonneet tytöt

En ollut lukenut Petra Forsténin Kadonneita tyttöjä edes puoleen väliin, kun jo tiesin, mikä tulisi olemaan ensimmäinen tästä teoksesta kirjoittamani lause. Toki siinä vaiheessa oli vielä olemassa riski, että teos muuttaisi kurssia tavalla, joka pakottaisi vaihtamaan kyseisen lauseen.  Niin ei käynyt ja se lause kuuluu: Kadonneet tytöt ei ole mikään tavanomainen esikoisromaani. Forsténin kerronta nimittäin on niin taidokasta, että sen kaltaista tulee yleensä esiin vasta kirjailijan myöhemmissä teoksissa.  Kadonneista tytöistä näkyy, että Forstén on lukenut paljon ja hänen lukemansa on muuttunut kirjalliseksi ja kerronnalliseksi pääomaksi. Kaikille niille, joiden ensisijainen tavoite on olla kirjailija tämä teos on hyvä muistutus siitä, että kirjoittaminen alkaa lukemisesta. * Kadonneiden tyttöjen lähtöasetelma on kutkuttava. Teoksen päähenkilö Agnes on ollut teini-ikäisenä osa viiden tytön muodostamaa Laumaa ja tyttöjen, nyt jo naisten, on määrä tavata 20 vuoden tauon jälkeen. Agnes, j

Rachel Cusk: Toinen paikka (Second place)

  "Miksi kaikki on aina todellisempaa jälkeenpäin eikä tapahtumisen hetkellä?" "Why are things more actual afterward than when they happen?" Aloitin matkani Rachel Cuskin teosten parissa vuonna 2016, jolloin luin hänen romaaninsa (ja kuten myöhemmin kävi ilmi romaanitrilogiansa ensimmäisen osan) Outline (suom. Ääriviivat). Kirjoitin siitä mm. näin: "Outline ymmärtää minua. Se ymmärtää minua paremmin kuin moni ihminen, jonka tunnen. Se vastailee kysymyksiini ilman että minun tarvitsee niitä edes esittää. Se vastailee niihin kysymyksiin, joita harva haluaa edes kuulla, saati sitten pohtia. Se saa minut tuntemaan, että juuri sellaisena kuin olen, en ole yksin." Nyt olen uudenlaisessa tilanteessa, sillä Toinen paikka (Second place) on vaikeampi romaani kuin mikään aiemmin Cuskilta lukemani. Outlinen lisäksi olen lukenut häneltä myös teokset Transit (suom. Siirtymä), Kudos (suom. Kunnia) ja Coventry (ei suomennettu). Nyt en voi sanoa millään varmuudella, e