keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Blogistanian äänestysOn taas se aika vuodesta, kun bloggarit äänestävät vuoden 2015 parhaita teoksia. Viime vuosi oli aivan loistava kirjavuosi ja montaa hiusta ei enää ole päässä jäljellä, kun olen seulonut lukemistani teoksista niitä kaikkein parhaimpia.

Moni erinomainen teos jäi listani ulkopuolelle päätyessäni seuraaviin teoksiin.Finlandia:

3 pistettä: Laura Lindstedt: Oneiron

2 pistettä: Iida Rauma: Seksistä ja matematiikasta

1 piste: Anu Kaaja: Muodonmuuttoilmoitus


Globalia:

3 pistettä: Laurent Binet: HHhH

2 pistettä: John Williams: Stoner

1 piste: Roberto Bolano: 2666


Tieto: 

3 pistettä: Patti Smith: M Train


M Train oli myös koko lukuvuoteni 2015 paras teos.

18 kommenttia:

 1. Oi, Oneiron! Seksistä ja matematiikasta on ehdottomasti lukulistallani, en vain ole vielä ryhtynyt toimiin sen suhteen. Luettavaa on nyt niin paljon. Binetin teokseen pitää perehtyä, en ole sen olemassaoloa tajunnut aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kova kiire ja hätä, että ehdinkö lukea ja blogata Seksistä ja matematiikasta. Onneksi ehdin. Binet'n kirja, voi että sentään, hirmuisen herkullinen. Kyllä oli aikamoinen skaba, kun Neidonhius ja Joulukuun kymmenes putosi listalta, jotka molemmat ovat valtavan hienoja nekin. Samoin Suomi-listalle ei mahtunut Vanhatalon Pitkä valotusaika, koska preferoin feminisistä otetta muun hyvyyden lisäksi. Kiitos Jonna.

   Poista
 2. Jep. Mutta mikään ei vetänyt edes lähelle vertaa M Trainille. Se sun kyllä pitää lukea. Sen luettuani, en koskaan enää ole se ihminen, joka olin ennen lukemista. Ja tämä on totta.

  VastaaPoista
 3. Oneironin verran yhteistä listoillamme. :) Se onkin monissa blogeissa noussut sijoituksille. Nyt kyllä kiinnostaa lopullinen tulos, kun sen kanssa kilpailee ainoastaan Kudottujen kujien kaupunki, muutoin ovat äänestäjät hajaantuneet tasaisemmin.

  VastaaPoista
 4. Oneiron ilman muuta kotimaisena ykkösenä mullakin, sinun Globaliasi toinen on oma ykköseni. Ja tuo Rauman kirja kyllä vain nousee lukulistallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oneiron ja Stoner ovat varmasti vahvoilla. Mietin pitkään tuota Globaliaa, että kenet siihen ylipäätään valitsen. Paikan olisi ansainnut myös Neidonhius ja Joulukuun kymmenes. Päädyin sitten näihin kolmeen ja itse asiassa ne voisivat olla toisessakin järjestyksessä, mutta laitoin nyt näin. Kiitos Katja! Jänniä nämä äänestämiset. Niin ja se vielä, että ilahduttaa, että en ollut ainoa, joka äänesti Raumaa - kirja taisi tulla aika myöhään syksyllä, niin moni ei varmasti vielä ole ehtinyt edes sitä lukea. Mielenkiintoista joskus myöhemmin kuulla, mitä mieltä sinä siitä olet.

   Poista
 5. Kirjoja löytyy moneen makuun, kun näitä ehdokkaita katselee. Voi sanoa, että viime vuosi oli todella hyvä kirjavuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, erittäin hieno kirjavuosi. Aika vaikeita päätöksiä joutui tekemään sen suhteen, että mitkä kirjat listalle valitsee.

   Poista
 6. Minustakin näyttää siltä, että proosasuosikeista ollaan Blogistaniassa aika yksimielisiä. Tuo M-train täytyy kyllä lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M Train - siitä en ikinä koskaan haluakaan toipua. Tiedän siitä, että se oli aivan erityinen, koska jos kysytään parasta viime vuonna lukemaani kirjaa, niin mun ei yhtään tarvitse miettiä.

   Poista
 7. Finlandia-ehdokkaasi sijat 2 ja 3 kuulostavat haastavilta, mutta ehdottoman kiinnostavilta. Stoner on ainoa yhteinen kirja listoillamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seksistä ja matematiikasta on hyvin ns. luettava. Tasoja ja teemoja löytyy ja jokainen voi poimia niitä matkaansa omien halujensa mukaan. Muodonmuuttoilmoitus on novellikokoelma, jossa on loistokkaan feministisiä novelleja. Kiitos kommentista.

   Poista
 8. Onpas mielenkiintoinen lista! Tuo Rauman teos täytyy kyllä lukea, kun sitä on paljon hehkutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rauman teos on kyllä hieno, suosittelen. Ehdokkaissani on useampikin, joilla ei ollut mitään mahdollisuutta tässä skabassa, mutta äänestin silti, koska ne ansaitsevat sijoituksensa. :)

   Poista
 9. M train jäi bloggauksestasi jo mieleen. Se pitää saada käsiin!

  Oneiron oli minunkin listallani ja kyllähän tästä poimin myös Rauman teoksen. Bidet jäi myös bloggauksistasi mieleen. Hienoja kirjoja ilmestyi viime vuonna paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M Train minun pitää saada omakseni. Otan sen sängyn viereen, että näen sen joka ilta. Että en unohtaisi, mikä on oikeasti tärkeää.

   Raumaa suosittelen myös lämpimästi ja Binet on aivan hitsin kiinnostava sekin. Mahtava lukuvuosi oli. Kiitos Elina.

   Poista