maanantai 15. toukokuuta 2017

Novellihaasteen lopputuloksetNovellihaasteen lanseerauksen yhteydessä marraskuussa 2016 pyysin haasteeseen osallistujia arvaamaan, kuinka monta novellia lukisimme haasteen aikana. Novellihaaste päättyi 7.5.2017 ja nyt on tulosten julkistamisen aika.

Haasteeseen ilmoittautui 67 bloggaria ja veikkaukset haasteen aikana luetusta novellimäärästä vaihtelivat muutamasta sadasta useampaan tuhanteen.  Loppujen lopuksi haasteeseen osallistui 46 bloggaria ja laskettuani nyt yhteen koostepostaukseen ilmoitetut luettujen novellien määrät voin ylpeänä kertoa, että yhteensä luimme

2936 novellia

Aikamoinen määrä, joka ylitti omat odotukseni luettujen novellien määrästä moninkertaisesti.  Kolme eniten novelleja lukenutta olivat

1. Hdcanis - Hyönteisdokumentti: 260 novellia

2. Suketus - Eniten kiinnostaa tie: 256 novellia

3. Mai Laakso - Kirjasähkökäyrä: 212 novellia


Etukäteisveikkauksessa lähimmäksi luettujen novellien  määrää osui Kirsin kirjanurkkauksen Kirsi Hietanen, jonka veikkaus oli 3213 novellia. Onnea voittajalle! Ilmoitathan Kirsi osoitetietosi sähköpostilla,  niin lähetän sinulle 30 euron lahjakortin valitsemaasi kohteeseen.

Kiitos vielä kaikille haasteeseen osallistuneille. Yksin tämä ei olisi ollut ollenkaan yhtä hauskaa kuin teidän kanssanne.

Nipvet-blogin Juha on luvannut jatkaa novellihaastetta ja Juhan puolesta toivotankin kaikki tervetulleiksi mukaan jatkohaasteeseen.
26 kommenttia:

 1. Vau, melkoinen määrä!
  Kiitos vielä haasteen emännöinnistä :)

  VastaaPoista
 2. Luimmepa yhdessä huikean hienon määrän novelleja!

  Kiitos emännöinnistä ja ihanaa, että haaste jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiinnostavaa tietää, jos se olisi mahdollista, että kuinka monta novellia sama porukka olisi lukenut ilman haastetta. Kyllä siinä jonkinmoinen ero saattaisi lukemassa olla :D

   Kiva kun olit mukana.

   Poista
 3. Ohhoh! Novellit kyllä tosiaan nostettiin kunniaan! Kiitos haasteesta! Erinomaisen mukavaa, että se myös jatkuu. (Pahoittelen, jos kommentti tulee kahteen kertaan. Sähellän puhelimella.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tehtiin. Koko ideahan lähti siitä, kun otti niin päähän, että novellikokoelmat eivät kelpaa Finlandia-palkintoehdokkaiksi. Siitä saitte mokomat tyhmät säännöt laatineet :D

   Puhelimella kommentointi on välillä aika haasteellista ja mullakin se tuppaa menemään sähellykseksi.

   Kiitos kun olit haasteessa mukana.

   Poista
 4. Kiitos Ompulle ja onnittelut Kirsille, kannatti luottaa ahkeruuteen :)

  Mietitytti myös kuinka monta eri novellia luettiin, kun esim. itse en ollut ainoa joka luki sen Murakamin kokoelman yms. (mutta ymmärrettävää että tällaisia ei jaksa laskea :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen tilastointi olisi kyllä ihan hirveän mielenkiintoista, mutta tosiaan varsin työlästä. Veikkaisin, että ainakin Munroa ja Salmenniemeä luki useampi ja varmasti oli muitakin.

   Kiitos että olit haasteessa mukana.

   Poista
 5. Onnea kaikille hienosta suorituksesta! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mieletön luku! Oli ilo olla mukana!

  Munro, Tuuve Aro ja Salmenniemi jäivät mieleen. Jatkossa taidan keskittyä Siekkisen ja noiden uusien kotimaisten lukemiseen. Tsehov, Hemingway ja Mann jäivät myös vielä pinoon...

  Kiitos, Omppu! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi vielä aika monta pinoon. En ymmärrä, kun koko ajan olin aloittamassalukea Lintusen novelleja, niin silti en tullut lukeneeksi häneltä kuin kaksi novellimaratonin aikana. Tuuve Aroon haluan ehdottomasti tutustua.

   Poista
 7. Valtavan hieno saavutus... minun veikkaukseni meni niin mönkään kuin vain voi mennä. Mutta valtavan hieno haaste ja kiitos Omppu järjestämisestä :)
  Pronssisija, ei huono :) Uskaltaisko toivoa Leijonille vähintään pronssia, kun nyt rupesin leveilemään :)

  Onnittelut kaikille mukana olleille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijonat putoaa seuraavassa pelissä - tai ainakin etukäteen vaikuttaa siltä, että tie nousee pystyyn. Ehkä pelaajienkin pitäisi lukea enemmän :D

   Poista
  2. Se on kuule niin monesta tekijästä kiinni ja monta häslääjää sekottamassa pakkaa. Aina ei voi voittaa :)

   Poista
  3. Paitsi tänään niin kävi :D :D :D Oli kyllä aikamoinen yllätys

   Poista
 8. Ihan mieletön määrä novelleja! Kiitos kun keksit tämän haasteen, oli ilo olla mukana ❤

  VastaaPoista
 9. Huomasin muuten juuri, että kärkikolmikko luki hieman enemmän novelleja kuin minun veikkaukseni oli kokonaissaldoksi 😂 Hyvä he ja kaikki me!

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa, hyvä novellit ja hyvä me novellien lukijat!

  VastaaPoista
 11. Kylläpä me kunnostauduttiin - kiitos hyvästä haasteesta!

  VastaaPoista
 12. Ohh, olipa melkoinen tulos! Hyvä te, jotka osallistuitte!

  Oma veikkaukseni on siis velkaa kirjalliselle lähteelle eli se on napattu Amanda Crossin dekkarista 3213 heinäpaalia. :D Aina kannattaa veikkailla. Kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa olikin kiinnostava tapa päätyä veikkauslukemaan. Kävin ostamassa lahjakortin ja uskon sen nyt postin huomaan. :D

   Poista