Siirry pääsisältöön

Sateenkaarihaasteen koonti kuvina

Päivälleen vuosi sitten julkaisin Reading the Rainbow / Luetaan sateenkaari -haasteen, jossa säännöt olivat yksinkertaiset: luetaan 7 kirjaa, joiden selkämys muodostaa sateenkaaren värit. Aikaa lukemiselle oli vuoden 2015 loppuun.

Haaste herätti suurta kiinnostusta ja sateenkaaren päästä löytyvää kultapataa lähti etsimään sankka joukko. Lieneekö kaaren pinta ollut liukas, sillä suurin osa porukasta lipesi joukosta matkan varrella. No, tämähän ei haittaa. Itse asiassa se ei todellakaan haittaa, sillä mitä vähemmän ottajia, sitä suurempi saalis. :) :) :)

Ensimmäisenä haasteesta suoriutui Hyönteisdokumentin hdcanis, joka saapui sateenkaaren päähän jo toukokuussa. Antakaamme hänelle raikuvat aplodit. 


Hyönteiskdokumentin hdcaniksen sateenkaari

Orfeuksen kääntöpiirin Suvi niittasi haasteen maaliin Stepthen Kingin paksukaisella Kuvun alla. Se pitää Suvin muut haastekirjat tiukasti paikoillaan.


Orfeuksen kääntöpiirin Suvin sateenkaari

Satun luettujen Satun sateenkaaressa on todella puhtaat värit. Ihastelkaapa kuvaa alla.


Satun luettujen Satun sateenkaari


Marika Oksa Oksan hyllyltä -blogista on tehnyt haastekirjoista kollaasin, koska kaikki haasteeseen luetut kirjat eivät olleet paikalla samanaikaisesti kuvausta varten.

Oksan hyllyltä Marika Oksan sateenkaarikollaasi


Ullan luettujen kirjojen Ulla on kerännyt sateenkaareensa hyvin monipuolista kirjallisuutta.

Ullan luettujen kirjojen Ullan sateenkaari


Cats, books and me -blogin Kirsi kirjoittaa koostepostauksessaan, että haaste jäi 80 sivua vajaaksi, mutta olette varmaan samaa mieltä siitä, että haaste on suoritettu, kun Kirsi on viimeissäkin teoksessa jo loppusuoralla.

Cats, books and me -blogin Kirsin sateenkaari



Kaisa Reetta luki osan teoksista e-kirjoina, joten kirjojen selkämysten kuvaaminen oli mahdotonta. Kaisa Reetta ratkaisi asian tekemällä haasteeseen lukemistaan kirjoista kollaasin.

Kaisa Reettan sateenkaarikollaasi


Oma koostepostaukseni löytyy tästä.  Haastekirjani ovat koristaneet blogini sivupalkkia koko vuoden 2015 ajan, mutta siltä varalta, että jollakin on mennyt ohi laitan tähän lopuksi vielä omistakin haastekirjoistani kuvan.  

Ompun sateenkaari

Lisäys: Huomasin juuri, että myös Kirjakaapin kummitus oli saanut haasteen maaliin. Tässä kuva.

Kirjakaapin kummituksen Jonnan sateenkaari


Lisäys 2: Myös Yöpöydän kirjojen Niinan blogista löytyi sateenkaaripostaus. Onpas hieno värikäs kuva.

Yöpöydän kirjojen Niinan sateenkaarikuva

Lisäys 9.1.2016:

Cilla in Wonderland  -blogin sateenkaari



Haluan kiittää kaikkia haasteeseen osallistuneita ja myös niitä, jotka lähtivät mukaan, mutta eivät päässeet haasteen loppuun. Lähden itsekin usein innolla mukaan erilaisiin tempauksiin, mutta toteuttamisen kanssa on välillä ongelmaa. Jos olen jonkun sateenkaaren unohtanut tästä postauksesta, niin karjaiskaa isolla fontilla, niin korjaan asian.

Tätä haastetta oli todella mukava emännöidä ja nyt suunnittelenkin jo seuraavaa haastetta, jonka mahdollisesti lanseeraan joskus myöhemmin tänä vuonna.


Värikästä vuoden 2016 jatkoa!



Kommentit

  1. Hööh, en taida tosiaan olla haasteihmisiä mutta tämän olisin kyllä halunnut onnistua toteuttamaan - olisi ollut NIIN kivaa päästä sinne sateenkaarenpäähän. Noh, olen hengessä mukana siellä kultapatojen kimmellyksessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julistan sinut kultapadan hengettäreksi! Nämä haasteet viekoittelevat, kuiskivat korvaan ja härnäävät.

      Poista
  2. Kiitos, kun olit huomannut haastekoontini! :) Ja kiitos kivasta haasteesta, hienoja sateenkaaria on lukijoilta tullut. Jään odottelemaan uutta haastettasi!

    VastaaPoista
  3. Satuin huomaamaan koontipostauksesi blogini sivupalkista. Kiitos osallistumisesta. Pähkäilen nyt kahden eri tyyppisen haasteen välillä ja yritän puhua itselleni järkeä. Saa nähdä, onnistuuko. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Arvannet, että rakastan värejä :) Tämä haaste meni multa ohi (ja olen kyllä taitavampi innostumaan kuin suorittamaan haasteita loppuun), mutta ehkä kokoan joskus itselleni sateenkaarikirjoista vaikkapa kesälukemiston. Näissäkin kuvissa on tosi hyviä lukuvinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kun on paljon väriä. Ja kuten sanoit, eipä tuo haittaa vaikka haaste meni tällä kertaa ohi. Sateenkaarien kasaamista voi harrastaa omaan tahtiinsa milloin tahansa. Kiitos kommentista.

      Poista
  5. Hienoja kuvia. Katselin ensin että olivatko kaikki lukeneet eri kirjat mutta näköjään tuo Olimme ihan suunniltamme oli tarjonnut keltaisen raidan pariin sateenkaareen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva kattoa näitä kuvia tällä tavalla yhdessä. "Olimme ihan suunniltamme" on mainio teos, joten ei ihme, että se esiintyy kahdessakin sateenkaaressa. Sinä olit kyllä varsinainen Usain Bolt tämän haasteen suorittamisessa. Kiitos mukanaolosta.

      Poista
  6. Oli ihana haaste, Omppu, kiitokset vielä kerran! <3 Kuvakimara on hieno!

    VastaaPoista
  7. Tämä haaste oli hieno idea ja tietysti myös toteutus<3 Minä en ensin huomannut ja sitten kun huomasin, olikin jo liian kiirettä: Pidinhän myös lokakuussa lomakuukauden ja olen ottanut tavakseni myös pitkähkön jouluvapaan, josta taidan nauttia toisen osan tästä päivästä alkaen Armon yöstä nauttien.

    Olen huono siis ehtimään, mutta olisin tämänkin ilolla vienyt palkkiini ja mainostanut. Vinkaa seuraavasta ja tarjoa hyvä kuva;)

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän haasteen mainos oli blogini bannerissa koko viime vuoden, joten ei tullut edes mieleen, ettet olisi huomannut. Tosin kyllä minulle voisi vastaavassa tapauksessa käydä samoin. Sellaisia olemme. :)

      Nyt on uusi haaste suunnitteilla. Julkaisen sen varmaan joskus maaliskuussa, vaikka en millään jaksaisi odottaa niin kauan. En kuitenkaan halua nyt laittaa liikkeelle haastetta, joka päättyisi vuoden lopussa (niin kuin tämä Sateenkaari), kun vuodenvaihteessa on paljon puuhaa jo muutenkin ja siihen sitten haastekoontijutut päälle.

      Hihkaisen sitten, kun (jos, luultavasti kun) olen haasteen julkaissut.

      Poista
  8. Värikäs joukko, hienoa! Ja hyvät kuvatekstit :D Seuraavaa haastetta odotellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Seuraava haaste olis jo valmiina, mutta luulen, että tällä hetkellä aika monella alkaa olla haasteähky, joten julkaisen sen mahdollisesti vähän tuonnempana.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emilia Männynväli: Toiste en suostu katoamaan

Tässä tekstissä nostan laajimmin esiin Emilia Männynvälin työläiskirjailijoita ja - kirjallisuutta koskevan tekstin. En siksi, että se olisi jotenkin parempi tai tärkeämpi teksti kuin tässä kirjassa olevat muut tekstit, vaan siksi, että haluan kirjata ylös Männynvälin työläiskirjailijoihin ja -kirjallisuuteen liittyviä huomioita. Ennen kasvispihviä kuitenkin muutama yleinen huomio Männynvälin teoksesta. * Toiste en suostu katoamaan -esseekokoelman päättää teksti nimeltä Ruumis puhuu, jossa Männynväli kertoo, miten hän blogikirjoitustensa vuoksi joutui maalitetuksi ja päätti luopua kirjoittamisesta kokonaan. "Saan uhkaussoittoja. Perääni lähdetään kadulla ja minua piiritetään baarissa [...] Autoni päällystetään verellä, paskalla ja jauhelihalla, kahdesti. Ulkonäköäni ja kaikkea minussa arvostellaan internetin täydeltä. Saan sähköposteja, joiden mukaan ansaitsisin kuolla. Joku haaveilee raiskaamisestani. Löydän nimeni ensimmäisenä eliminoitavien maanpettureiden listalta. Olen äärioi

Suomalaiset kirja-aiheiset podcastit

Kuunteletko kirja-aiheisia podcasteja? Omalta osaltani voin todeta, että olen suorastaan riippuvainen niistä, sillä kirja-podcastit ovat mainio tapa pysyä pinnalla sen suhteen, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja vaikka itse olen tosi huono äänikirjojen kuuntelija ainakin toistaiseksi niin podcasteja tulee kuunnelluksi paljonkin. Kuuntelen niitä lähinnä työmatkoilla tai tarkkaan ottaen kuvio menee niin, että kuuntelen podcasteja kävellessä ja sen osan matkasta, jonka matkustan junalla, luen kirjaa. Joku prioriteetti se nyt sentään olla pitää. Ensimmäinen kirja-podcast, jota säännöllisesti aloin kuunnella oli Mellan raderna , joka viime aikoina on jäänyt omassa kuuntelussani valitettavassa määrin Sivumennen -podcastin alle. Mellan raderna on kiinnostava, koska siinä käsitellään vähän eri kirjallisuutta kuin mikä suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa on pinnalla. Juontajista Peppe Öhman on suomenruotsalainen ja Karin Jihde ruotsalainen ja se tekee tästä podcastista oikein piristävän

Aino Frilander: Los Angeles -esseet

Aino Frilanderin esikoisteos Los Angeles -esseet on poltettua oranssia, unelmien kaipauksen täyttämää roosaa ja keltaista, joka menee päähän Negronin lailla. Pidin Frilanderin kirjasta valtavasti. Se oli kylpy, jota hallitsee teoksen kannen väritys. Murrettu technicolor. Aurinkoon unohtuneet väripolaroidit. Laajentuminen, polte ja nostalgia kaikkine puolineen ja ennen kaikkea mahdottomuuksineen. Esseet viettelevät mukaansa heti teoksen alkumetreillä Frilanderin kuvatessa kaipuutaan Los Angeles -nuoruuteen.   Laitan pitkän sitaatin, jotta pääset nauttimaan Frilanderin kuvauksesta ja kielestä. ”Haamusärkymäisesti haluaisin, että minulla olisi ollut losangelesilainen nuoruus. Ehkä elokuva-alalla työskennelleet isovanhemmat, joiden talossa Los Felizissä olisin voinut katsella vanhoja leffoja. Isovanhempien lomaillessa talonmies olisi jättänyt minulle avaimet edesmenneen Oscar-voittajan nimikoituun kirjepaperiin kääräistynä. Olisin ajanut isoäitini vanhalla autolla, joka tuoksuu parfyymiltä